14.3 C
Amposta

Més d’un centenar de persones assisteixen a la xerrada sobre envelliment saludable de l’expert Mikel Izquierdo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Més d’un centenar de persones han assistit aquest dilluns a la xerrada sobre envelliment saludable que ha pronunciat l’expert internacional Mikel Izquierdo, catedràtic i director del departament de Ciències de la Salut de la Universitat Pública de Navarra. La xerrada ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre, amb la col·laboració dels departaments de Salut i Afers Socials i s’emmarca en el projecte Aptitude, finançat amb fons europeus. Aquest projecte té l’objectiu de desenvolupar a la zona transfronterera dels Pirineus accions per prevenir la dependència de les persones grans mitjançant la creació d’una xarxa d’experts per promoure l’atenció, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia.

Izquierdo ha explicat com l’activitat física pot convertir-se en un element clau per aconseguir un envelliment saludable. “El problema no és envellir, sinó que ho és viure més anys amb discapacitat. Els humans estem dissenyats per moure’ns i això ja no ho fem, la qual cosa té un preu”, ha manifestat l’expert en envelliment actiu, que sosté que la inactivitat física és un risc per la salut.

Izquierdo és especialista en prescripció d’exercici per la millora de la salut i la qualitat de vida, ha dirigit més d’una vintena de tesis doctorals en l’àmbit de l’activitat física i ha publicat més de 300 articles en revistes científiques.

A la xerrada també hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la directora dels serveis territorials de Salut, Mar Lleixà; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra i l’alcalde de Camarles i conseller comarcal, Josep Antoni Navarro, entre altres autoritats. “L’esperança de vida va en augment i, per tant, també la possibilitat de patir malalties associades a l’envelliment, una situació que força el sistema sanitari actual a reforçar la seua eficàcia en àrees de promoció de la salut i prevenció”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El Baix Ebre és un dels territoris catalans que forma part del projecte Aptitude, un projecte que implica múltiples actors, entre els quals el Consell Comarcal del Baix Ebre. L’objectiu és crear xarxa entre els professionals de salut, benestar social, científics, institucions, associacions, etcètera, per a aconseguir un envelliment saludable.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -