14.3 C
Amposta

El Baix Ebre fomenta la integració de persones nouvingudes amb cursos a Deltebre, Roquetes i Camarles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una dotzena de persones nouvingudes de Deltebre han cursat el mòdul sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, que ha impartit el Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Ebre durant el mes de setembre a les instal·lacions d’EbreTerra, a Deltebre. Es tracta d’un curs que forma part dels continguts formatius que s’ofereixen a les persones nouvingudes, per facilitar la seva integració i minimitzar els obstacles que impedeixen la seva autonomia i la igualtat d’oportunitats a causa d’una manca de competències lingüístiques bàsiques o el desconeixement de la societat i l’ordenament jurídic.

Aquesta formació també s’impartirà durant els mesos d’octubre i novembre als municipis de Roquetes i Camarles. Concretament, a Roquetes començarà el pròxim 13 d’octubre i s’allargarà fins al 28 d’octubre en dues sessions setmanals d’una hora i mitja de durada cadascuna. En el cas de Camarles, la formació s’impartirà entre el 4 de novembre i el 2 de desembre en una sessió setmanal de tres hores de durada.

Pel que fa als altres continguts formatius d’aquest programa, impulsat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat, són un mòdul per aprendre català i castellà, amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, i un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores, que imparteix el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -