14.3 C
Amposta

El 83% dels municipis ebrencs poden demanar la instal·lació de lectors de matrícules

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Interior ja ha rebut peticions d’ajuntaments de les Terres de l’Ebre per implantar el projecte Lectio. Aquest preveu donar servei als municipis que no tenen policia local amb lectors de matrícules de vehicles a punts estratègics de cada població. L’objectiu d’aquest projecte no té res a veure amb el trànsit o la mobilitat, ja que les càmeres no graven imatges sinó que llegeixen caràcters.

En total a l’Ebre poden demanar-ho 43 dels 52 municipis, el 83%. És a dir, tots excepte Tortosa, Amposta, Roquetes, Deltebre, la Ràpita, Alcanar, Ulldecona, Sant Jaume d’Enveja i la Sénia.

Els Mossos d’Esquadra es faran càrrec de la gestió dels sistemes de videovigilància amb l’objectiu de millorar la seguretat. Tres pobles de la Ribera d’Ebre i un del Baix Ebre ja han iniciat els tràmits per implantar aquest sistema, segons ha explicat Miquel Alonso, director territorial d’Interior, per tant, tan sols el 9% dels que poden fer-ho.

Alonso ha afirmat a Imagina Ràdio que aquests tràmits son complicats, sobretot pels permisos que s’han de demanar en relació amb les gravacions. Malgrat això, el director territorial preveu que a finals d’any es puguin començar a instal·lar les primeres càmeres. Interior preveu acabar de presentar d’aquí poc el projecte als quatre consells d’alcaldes de les comarques ebrenques.

La intenció de la Generalitat és arribar als 43 municipis que no poden prestar servei de policia local, ja que aquests lectors poden facilitar informació rellevant per fer front a delictes comuns, al crim organitzat o a la lluita antiterrorista. També interessa especialment arribar a tots aquells pobles que son limítrofs amb altres comunitats autònomes o demarcacions.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -