14.3 C
Amposta

El 60% de les autoescoles de l’Ebre i Tarragona obriran a partir de dilluns

Malgrat no ser una decisió compartida, s'extrapolarà a tots els centres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 60% de les autoescoles tarragonines han decidit aixecar la persiana a partir de dilluns que ve. Així ho han decidit en l’assemblea virtual celebrada aquest dijous. Si bé la decisió de reobrir no és plenament compartida, es dedueix que s’acabarà extrapolant al conjunt de centres de la demarcació -noranta a Camp de Tarragona i Ebre. L’assemblea va servir per posar en comú les negociacions amb la Prefectura Provincial de Trànsit. Dels tres examinadors de la prefectura que podien sortir a examinar durant la covid-19, ara s’ha ampliat a sis o set diaris, una xifra que ja fa viable la reobertura dels centres i el retorn d’alumnes a examen, segons l’Associació d’Autoescoles de Tarragona. Trànsit començarà a examinar a partir del dia 10 de juny.

“Hem aconseguit més del 100% del què ens donaven en un primer moment -de 3 a 6/7 examinadors-, no el 100% de la capacitat de treball, però ens van demanar un vot de confiança vers el director general”, ha dit a l’ACN el president de l’entitat, Carles Oliver. El dimarts dia 2 es tornaran a reunir amb la cap provincial de Trànsit.

Encara queda per negociar amb la prefectura. “Continuarem negociant, la junta directiva no pararà per arribar al 100% de la capacitat de treball i que portin gent a les oficines”, afegeix Oliver. Insisteix que la problemàtica a Tarragona i Ebre radica en la falta d’administratius i els examinadors supleixen la manca de funcionaris.

“Si aquest problema se soluciona, se solucionarà tot”, insisteix el president de l’associació. Abans de la pandèmia, es comptava amb una plantilla de dotze examinadors. Arrel de la covid-19, es va reduir a tres -que només permetia examinar a 30 alumnes diàriament. Ara es podran examinar 60 alumnes uns dies, i 70, uns altres.

Es desconeix la quantitat d’alumnes que ha vist interrompuda la seva formació i està pendent de reincorporar-se a les autoescoles. Oliver, però, posa d’exemple, que al territori s’examinaven 100 alumnes per dia i per tant, uns 1.000 en els deu dies hàbils del cicle d’exàmens del permís B a la demarcació -a Tarragona, Reus i Tortosa.

Tant en l’actual fase 2 com en la pròxima fase 3 de la desescalada, les autoescoles han de complir amb un seguit de mesures de seguretat -mascaretes, guants, gel i desinfecció dels elements del vehicle de pràctiques amb els quals entri en contacte l’alumne. L’alumnat també haurà de presentar-se amb mascareta al seu centre.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -