14.3 C
Amposta

El 28% dels centres residencials de les Terres de l’Ebre tenen algun cas actiu de Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Terres de l’Ebre tenen en total 18 centres residencials (geriàtriques, de discapacitat i de salut mental), 5 dels quals, és a dir, el 28%, tenen algun cas actiu de Covid-19, però la majoria, el 72%, no tenen cap positiu, segons les dades que ha facilitat el Departament de Drets Socials aquest dijous. La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és una de les dues de Catalunya que no té cap residència considerada “roja”, és a dir, amb casos actius, aparició de nous casos i brot en investigació. Hi ha cinc centres ebrencs considerats “taronja”, per tant, aquests sí que tenen casos actius de Covid-19, però el brot es considera controlat i s’està garantint un correcte aïllament d’espais.

A les Terres de l’Ebre l’últim cas que s’ha detectat a una residència geriàtriques, segons dadescovid.cat, va ser el passat dia 6 i aquest juliol se n’han detectat 3, però feia quatre mesos, des de finals de març, que no se’n detectava cap. Tampoc s’ha detectat cap defunció per Covid-19 des del 12 de març i aquest any tan sols n’hi ha hagut 2. Les residències de gent gran en tota la pandèmia han registrat 50 morts, 48 de les quals l’any 2020.

Catalunya

Entre els residents de tot Catalunya hi ha 356 casos confirmats (un 0,6% del total). Pel que fa als professionals, els darrers 14 dies s’han detectat 449 positius de coronavirus, un 1% de la plantilla. La gran majoria de persones afectades per covid són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus però hi ha 28 residents i 8 treballadors ingressats en hospitals. En la darrera setmana, hi ha hagut 21 hospitalitzacions i cap defunció.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -