14.3 C
Amposta

L’ampliació de l’abocador de Mas de Barberans costarà 25 MEUR i començarà l’any vinent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El centre de tractament de residus de Mas de Barberans, al Montsià, s’ampliarà i tindrà 45.000 metres quadrats més. Les obres començaran a finals de l’any 2022 amb una inversió de 25 milions d’euros. El projecte contempla la construcció d’una nova planta de compostatge, amb una capacitat per tractar 15.000 tones de fracció orgànica anuals i una planta de tractament mecànic-biològic per a la fracció resta, amb una capacitat de 40.000 tones anuals.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions de tractament dels residus del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) a Mas de Barberans. Una instal·lació que compta amb dues infraestructures clau en la gestió dels residus: la planta de compostatge i el dipòsit controlat. Unes infraestructures que s’han d’ampliar i, en aquest sentit, el president del COPATE, Joan Alginet, ha explicat que “ja tenim el projecte bàsic de l’ampliació, ara l’Ajuntament de Mas de Barberans ha d’aprovar el pla especial urbanístic i traslladar-ho a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre perquè ho aprovi”.

El Dipòsit Controlat de Residus de Mas de Barberans va iniciar la seua activitat l’any 1993, i es va explotant per fases: la fase I està clausurada, la II semiclausurada i, actualment, s’està executant la fase III, amb una vida útil d’un any.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -