La startup ebrenca EbreDrone ha aconseguit l’autorització del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tal de realitzar tractaments aeris amb dron contra la Piriculariosi (Pyricularia oryzae) i l’Helminthosporiosi (Bipolaris oryzae) al cultiu de l’arròs al Delta de l’Ebre.
L’empresa, amb seu a Amposta, és pionera en aplicacions aèries en dron en agricultura i indústria que li han merescut diferents reconeixements, com ara ser de les 4 startups espanyoles seleccionades per 5G Barcelona i Wayra (Telefònica) per a desenvolupar projectes d’innovació, i fa més de 2 anys que fa diferents assajos de camp amb diferents productors i empreses líders del sector per tal d’incorporar la tecnologia dron al dia a dia dels pagesos.
Enguany, molts arrossaires ja han començat a fer les primeres passades del tractament aèries amb dron, sense haver de recórrer al dur treball manual ni a altres mètodes de menys precisió o que són més inconvenients pel sòl i pel cultiu. Els drons agrícoles de polvoritzar que opera EbreDrone han estat testejats entre les millors opcions tecnològiques existents al mercat i l’empresa compta amb un equip de pilots aplicadors amb experiència de camp per garantir la seguretat i l’eficàcia dels tractaments, demostrada els últims anys.
A causa de la demanda creixent del sector, EbreDrone ha signat convenis de col·laboració amb diferents empreses de distribució i serveis agraris al Delta de l’Ebre, per tal de poder arribar a més clients arrossers. Entre les empreses que ofereixen tractaments amb dron destaquen la Cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, Ebre Iteaf, Agrodelta, Servitec i Agrotec.
EbreDrone també està acompanyant directament a aquells pagesos que volen integrar la tecnologia dron per a fumigar els seus camps de forma autònoma, assessorant-los tant en la compra, posada a punt dels equips i formació, com en el servei tècnic i de camp. D’aquesta manera, els pagesos més innovadors tenen les millors eines per a treure el màxim rendiment d’aquestes aeronaus controlades remotament.
Aquest ús dels drons és una activitat consolidada i creixent a tots els continents, i el camí per a iniciar la seva implementació a Europa fa uns anys s’està bastint al Delta de l’Ebre, així que els arrossaires del Delta són protagonistes de primer ordre d’una revolució tecnològica que els permet guanyar eficiència, reduir costos i evitar tant riscos laborals com mediambientals.
Redacció