14.3 C
Amposta

Drets Socials destinarà gairebé 4 MEUR per rehabilitar habitatges a Tortosa i Ulldecona

Un nou programa permetrà dur a terme obres per millorar l’accessibilitat a edificis o de la degradació física de l’edifici, i actuacions d’urbanització o millora de l’entorn

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Drets Socials, liderada per Violant Cervera, destinarà 1,7 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges a Tortosa i 1,9 milions més a Ulldecona. Es tracta d’una convocatòria finançada amb els fons europeus Next Generation per actuacions destinades a la rehabilitació d’edificis d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica.

Drets Socials invertirà 97 milions d’euros per millorar 100 barris de 38 municipis de tot Catalunya. A banda de Tortosa i Ulldecona, a la província de Tarragona en total hi haurà una dotació per valor de més de 16,9 milions d’euros en 7 municipis.

Es podran dur a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, o la degradació física de l’edifici. També es podran executar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes o zones comunitàries. Així mateix, també se subvencionarà la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades.

El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). Les famílies en situació vulnerable podran rebre subvencions de fins al 100%.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -