14.3 C
Amposta

Dos projectes ebrencs del GALP, són reconeguts amb el distintiu de l’Estratègia Marítima de Catalunya

El president de l'entitat Eusebio Rosales ha manifestat que "sempre és un goig reconèixer projectes de les Terres de l'Ebre amb un alt valor afegit i que s'alineen de manera efectiva amb l'Estratègia Marítima de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Grup d’Acció Local Terres de l’Ebre (GALP Mar de l’Ebre) és una entitat privada basada en la co-gestió, sense ànim de lucre i constituïda el 2016 per agents dels sectors pesquers i aqüícola, el sector privat, sector social i les corporacions locals dels municipis costaners de les Terres de l’Ebre. El 21 de setembre de 2023 la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya va seleccionar l’associació com a Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre per al període 2023-2029 i amb una assignació de 4,08M€.

L’entitat ha participat en la Fira internacional Seafood, celebrada a Barcelona, i dos projectes de les Terres de l’Ebre, que van estar seleccionats per la GALP Mar de l’Ebre, han estat guardonats amb els distintius de contribució a l’Estratègia Marítima de Catalunya, que concedeix la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible.

Un dels projectes és impulsat per l’empresa rapitenca Delting Parks i el rapitenc Josep Baila, i ha consistit en la construcció d’un parc amb activitats nàutiques vora la Badia dels Alfacs. El segon projecte, està impulsat per Eli Casanova, de Deltebre i consisteix en la instal·lació d’un motor de baixes emissions a l’embarcació dedicada al turisme marítim fluvial, al port de Riumar.

El president de l’entitat Eusebio Rosales ha manifestat que “sempre és un goig reconèixer projectes de les Terres de l’Ebre amb un alt valor afegit i que s’alineen de manera efectiva amb l’Estratègia Marítima de Catalunya, i el de Delting Park i Eli Casanova ens representen plenament“.

Per una altra banda, el dilluns 22 d’abril l’entitat va tancar el termini de presentació de sol·licituds d’ajudes en el marc del Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura. GALP Mar de l’Ebre ha rebut 56 sol·licituds d’ajudes que en conjunt suposen més de 2 milions d’euros d’inversió. Durant la seva visita a la Fira internacional Seafood, l’entitat ha fet balanç d’aquesta primera convocatòria d’ajuts, la primera del període FEMPA i que compta amb més dotació pressupostària que la dels anys anteriors.

Concretament, s’ha passat de convocatòries de 500.000 euros anuals a la d’aquest any que és de 654.104,05 € provinents de la Unió Europea en un 70% i de la Generalitat de Catalunya en un 30%. L’entitat fa una valoració molt positiva, ja que s’ha demostrat un cop més la vitalitat de l’economia blava a les Terres de l’Ebre i la varietat de projectes que s’han presentat, destacant els projectes impulsats pels municipis pesquers, les confraries de pescadors o l’aqüicultura.

Som un territori amb molta iniciativa, de persones emprenedores i els ajuts del GALP suposen un veritable estímul per tirar endavant projectes estratègics i determinants per consolidar l’economia blava a casa nostra” afirma el president del GALP Eusebio Rosales.

De fet, l’entitat, que està seleccionada per la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2016 ha impulsat durant els últims anys 140 projectes i una execució pressupostaria de prop del 85%. “Amb el FEMPA teníem el repte d’aconseguir més projectes i donar cabuda a tota la demanda que tenim als set municipis pesquers, i efectivament les dades que coneixíem aquesta setmana avalen la nostra feina” afirma el gerent de l’entitat, Joan Alginet. Durant les pròximes setmanes tots aquests expedients s’avaluaran i s’aprovarà la proposta d’assignació de les ajudes en un procés de concurrència i competència.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -