14.3 C
Amposta

Dos artistes de la Ribera d’Ebre opten al premi del millor mural del món 2022

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els artistes Albert Bonet, de Riba-roja d’Ebre, i Enric Casadó, de Móra la Nova, han estat elegits com a finalistes al millor mural de l’any 2022. L’obra que van elaborar durant el Festival Internacional d’Art Urbà de Lleida a l’avinguda de les Garrigues, apareix en la llista dels cent millors grafitis de 2022 publicada pel web especialitzat en art urbà Street Art Cities. Un altre mural, situat a Penelles i elaborat per l’artista neerlandès Djoels durant l’últim Festival GarGar, també opta al reconeixement. Les votacions, que es poden fer a través del web, es tancaran a finals de gener.

Street Art Cities és una plataforma internacional que promou l’art urbà a tot el món i ha publicat una llista amb els cent millors grafitis de 2022, entre els quals l’Estat espanyol és el que té més presència, seguiment de França, amb 11; el Regne Unit i els Estats Units, amb 9, i Itàlia, amb 7.

A banda de les dues obres situades a Lleida i Penelles, n’hi ha una altra a Calafell, obra de Gemma Gené. I n’hi ha set més que pertanyen a municipis de Castella i Lleó, cinc a Extremadura, unes altres a Galícia, tres al País Valencià, dues a Andalusia i País Basc i un a Navarra i la Comunitat de Madrid. En el cas de Castella i Lleó, els murals es poden veure a Espina de Tremor, la Pobla i la Bañeza (2), a la província de Lleó, dos a Burgos i un a Arévalo (Àvila); mentre que els extremenys estan a Carbajo, Salorino, Villar de Pedroso, a Càceres, i Don Benito i Badajoz.

Redacció / EFE

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -