14.3 C
Amposta

Albert Bonet, artista de Riba-roja, pinta un mural gegant a la pista d’estiu de la Societat del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’artista riba-rojà Albert Bonet està realitzant aquesta setmana un mural gegant a la nova pista d’estiu de la Societat, reformada els darrers mesos. Es tracta d’un grafiti de més de 7×14 metres quadrats, que presidirà un recinte que amb la reforma ha duplicat el seu aforament fins a les mil persones. La pista d’estiu havia d’estrenar-se aquest cap de setmana, coincidint amb la Festa Major de Sant Bartomeu, però la seva obertura al públic haurà d’esperar per les restriccions de la COVID-19.

Cada tarda, Bonet s’enfila a la bastida per pintar amb esprais el que serà la seva primera obra amb segell propi al poble que l’ha vist néixer i créixer. El procés creatiu esdevé tot un espectacle per als riba-rojans que s’apropen fins a la pista de la Societat per veure en directe el domini de la tècnica i el color d’aquest artista contemporani de l’art urbà, veient l’evolució dia a dia i comentant-ho in situ amb el propi pintor.

I és que aquesta no és la primera vegada que Albert Bonet plasma la seva obra a Riba-roja, però en anteriors ocasions eren encàrrecs prèviament definits. Aquest és el primer mural totalment creat per ell, que com és habitual en l’artista té un doble sentit i incorpora un missatge antiracista i feminista.

I és que l’Ajuntament va encarregar el mural donant-li total llibertat, la qual cosa es traduirà en una obra que el mateix Bonet sent “fidel” al seu particular estil hiperrealista però que ha “adaptat a l’entorn del poble”. “És un mural molt neutre, que espero que agradi i encaixi per a tots els gustos”, diu, reconeixent que ha estat “un encàrrec especial i de gran responsabilitat”, ja que a partir d’ara acompanyarà els riba-rojans en totes les cites festives i balls.

Jove però amb una trajectòria que despunta
Albert Bonet (Riba-roja d’Ebre, 1996) va començar a pintar de ben petit a l’Aula d’Art de Riba-roja d’Ebre i, després de cursar Batxillerat artístic a Lleida, amb un brillant currículum en les assignatures d’art, va anar a Barcelona per continuar formant-se, inicialment en còmic i en dibuix al natural. A la capital catalana, on actualment resideix, compagina la seva faceta de pintor i grafiter, vinculat al moviment street art, amb la de tatuador, un ofici que va començar de ben jove amb els amics del poble i que li ha donat força renom, arribant a tatuar personatges coneguts, com els futbolistes Neymar o Luís Suárez.

La seva trajectòria, molt marcada per l’experimentació pròpia i una passió desfermada per l’art, anirà vinculada a partir d’ara a una galeria barcelonina que promourà una obra i un estil propi que ja gaudeix d’una crítica positiva per la seva tècnica en l’ús del color i el seu hiperrealisme. A instagram @albertbonet1 té gairebé 37.000 seguidors i, per davant, un futur molt prometedor. “Riba-roja d’Ebre havia de tenir una obra de l’Albert, i aquesta ha estat una ocasió perfecta per donar ales al seu talent”, diu l’alcalde, Antonio Suárez.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -