14.3 C
Amposta

Disparen una au protegida a Móra d’Ebre el primer dia de la temporada de cacera

El grup ecologista GEPEC-EdC denunciarà els fets per poder trobar el culpable

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha denunciat aquest dilluns en un comunicat uns fets que van succeir el dimarts de la setmana passada, dia 12 d’octubre. Segons l’entitat, durant el primer dia de la temporada ordinària de cacera, que s’allarga fins al febrer, un caçador va ferir d’un tret un rapinyaire que volava dins del terme de Móra d’Ebre, a la zona de la Picossa. L’au que va caure greument ferida era un astor, un rapinyaire típic de zones boscoses que, com tota la resta de rapinyaires, està totalment protegit per la llei i la seua cacera està totalment prohibida, perseguida i penada.

GEPEC-EdC assegura que “és habitual que amb l’inici de la temporada de cacera comencin a arribar notícies d’animals d’espècies protegides mortes o ferides per caçadors”. Per sort, l’ocell, que va ser trobat per uns excursionistes, encara era viu i el van poder recollir. Malgrat això, l’astor estava greument ferit i va ser entregat als Agents Rurals per tal de derivar-lo a un centre de recuperació de fauna salvatge per intentar-li salvar la vida. També es va informar els Agents Rurals dels fets per tal d’intentar depurar les responsabilitats que es derivin d’aquests actes.

GEPEC-EdC presentarà una denúncia per tal que es pugui trobar el culpable del tiroteig de l’astor i, si escau, sobre l’Àrea Privada de Cacera, que, segons la llei, també n’és responsable.

No és un cas aïllat

El cas d’aquest rapinyaire, que podria semblar anecdòtic i esporàdic, segons els ecologistes, “és una constant durant tota l’època de cacera”. Cada any molts animals d’espècies protegides, molts dels quals en greu perill d’extinció, son morts o ferits pels caçadors. Els centres de recuperació, un cop iniciada la temporada de cacera, ràpidament s’omplen d’animals tirotejats. Molts d’aquests animals arriben ja morts. Els que arriben ferits s’intenten curar i recuperar per tal de poder-los tornar a alliberar a la natura. Malauradament molts dels ferits quedaran com irrecuperables i mai més podran ser alliberats.

Des de l’entitat, insisteixen que en cap cas volen responsabilitzar a tots els caçadors del país de la mort d’espècies protegides, però diuen que “cal admetre que l’activitat cinegètica, en el seu conjunt, té uns greus impactes sobre espècies protegides, moltes de les quals es troben en greu perill d’extinció”.

Qualsevol persona que vegi que algú dispara a una espècie protegida o que observi qualsevol altra activitat il·legal contra la fauna salvatge ha de trucar al 112 per tal d’avisar als Agents Rurals i, així, poder erradicar aquestes pràctiques. També cal trucar al 112 en cas de trobar qualsevol animal salvatge ferit o mort per tal que sigui recollit o traslladat a un centre de recuperació.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -