14.3 C
Amposta

Despoblament, infraestructures i agressions al territori, prioritats d’ERC a Madrid

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

J.V.- Els candidats número u i número dos de la llista d’Esquerra Republicana al Congrés per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador i Norma Pujol; els seus homòlegs a la llista del Senat, Miquel Aubà i Laura Castel; i el president de la federació ebrenca del partit, Alfons Montserrat, han presentat els eixos d’actuació que plantejaran a les Corts en la nova legislatura sortida de les properes eleccions espanyoles.

Norma Pujol ha desgranat els quatre eixos d’actuació que duran a terme els republicans en ambdues cambres legislatives. En primer lloc, es continuarà denunciant i combatent la repressió. “Estem al costat de tots els que la pateixen, amb menció especial per la presidenta Forcadell, els encausats ebrencs pels fets de l’1 d’octubre i el company Lluís Salvadó”, ha refermat la candidata a la Cambra Baixa.

El segon eix és la defensa del territori davant les amenaces i agressions promogudes per l’Estat. Pujol ha remarcat que “cal seguir atents i actius per aturar qualsevol nou intent d’agressió”.

Pel que fa al tercer eix, aquest consisteix amb la reivindicació de les inversions i infraestructures que fa anys que es neguen als ciutadans ebrencs. “Els hi seguirem recordant aquelles actuacions viàries, ferroviàries i mediambientals que porten dècades pendents de fer i no es fan”, ha reivindicat Norma Pujol.

El darrer eix d’actuació serà l’exigència d’actuacions estructurals i concretes per aturar el despoblament del nostre territori; i actuacions decidides per revifar i diversificar l’economia i l’ocupació. Pujol s’ha referit concretament a “aquelles zones que han patit el tancament industrial i que, a més, veuen un futur incert davant un previsible calendari de tancament de les centrals nuclears”.

Tot seguit, Miquel Aubà ha declarat que aniran a Madrid a “seguir treballant totes aquelles qüestions pendents que venim reclamant i defensant des de fa anys”.

Aubà també ha recordat que en les darreres legislatures no s’ha avançat gaire i n’ha explicat els motius: “Primer per la majoria absoluta del PP i, després, per la covardia del PSOE a l’hora de donar resposta als temes pendents, també els de les Terres de l’Ebre”.

Al seu torn, Alfons Montserrat ha destacat que aquesta no és “una campanya qualsevol, és una campanya excepcional” perquè “vivim un situació de repressió de drets i llibertats, amb companys empresonats i exiliats per haver defensat la democràcia”.

Montserrat ha remarcat que aquesta “és una campanya que va de llibertats”, i per tant, “només hi ha dues alternatives damunt la taula: o acceptar la repressió,  o bé votar per aquells que defensem la democràcia, el dret a l’autodeterminació i la superació del règim del 78”.

A més, Montserrat ha anunciat que l’acte central de la campanya tindrà lloc a Amposta, el dilluns 15 d’abril, a les 19.15 hores, amb el president del Parlament, Roger Torrent; la consellera de Justícia, Ester Capella; l’alcaldable de Barcelona, Ernest Maragall; Norma Pujol; Miquel Aubà; i l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -