14.3 C
Amposta

Alcanar obliga a identificar genèticament els gossos per esbrinar si deixen fems en la via pública

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

F.R.- L’Ajuntament d’Alcanar començarà el pròxim 15 d’abril una campanya municipal d’identificació genètica de dejeccions d’animals, que s’allargarà fins al 15 de juny. Aquesta campanya consistirà en l’extracció gratuïta de sang dels gossos, que es podrà realitzar als dos centres veterinaris del municipi, durant el període que durarà la campanya. Amb aquesta mostra es podrà conèixer el perfil genètic de cada gos, de tal manera que les dades d’ADN de cada mascota analitzada s’incorporaran en una base de dades que inclourà tots els perfils genètics dels gossos d’Alcanar. I amb aquesta identificació genètica es podrà determinar a quin gos pertany la femta localitzada a la via pública.

Es tracta d’un sistema innovador conegut com a Can-ID, desenvolupat per Vetgenomics, una empresa de base tecnològica participada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), experta en el camp del diagnòstic genètic veterinari i la genòmica animal. L’Ajuntament d’Alcanar és el primer de les Terres de l’Ebre en implantar aquest sistema tecnològic

El sistema d’identificació genètica de dejeccions d’animals va ser l’actuació més votada en els pressupostos participatius de 2018 a Alcanar, mentre que va ser la segona més votada a les Cases d’Alcanar. “Amb aquesta campanya volem promoure la responsabilitat ciutadana i el civisme amb l’objectiu que tinguem una població més neta i agradable”, ha manifestat l’alcalde d’Alcanar.

Una vegada realitzat el perfil genètic del gos, el propietari de l’animal rebrà una xapa identificadora per col·locar-li al collaret. Una xapa que també facilitarà la recuperació del gos en cas de pèrdua o robatori de l’animal.

Els propietaris d’un gos estan obligats a realitzar-li la prova d’ADN d’acord amb l’ordenança de tinença d’animals de companyia d’Alcanar. Aquesta prova formarà part de la base de dades municipal i l’Ajuntament la utilitzarà per identificar i sancionar els responsables de les deposicions que es troben a la via pública i no siguen retirades.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -