14.3 C
Amposta

Descobreixen una au al Delta de l’Ebre que no s’havia vist mai a la península Ibèrica

L'observació "excepcional" genera molt interès entre els ornitòlegs i els observadors d'ocells

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Per primer cop s’ha descobert una fredeluga cuablanca a la península Ibèria, en concret, s’ha observat al Delta de l’Ebre. És una au que cria a les estepes d’Àsia central i hiverna a Àfrica o l’Índia. La troballa és “excepcional” i agita ornitòlegs i amants de l’observació d’ocells que s’han interessat per veure al Delta una espècie que haurien de viatjar molt lluny per observar-la. El més possible és que la fredeluga cuablanca marxi a la primavera cap a l’Àsia central, però es vigilarà si torna al Delta o si l’espècie fa un canvi migratori.

La van descobrir divendres educadors ambientals de MónNatura Delta en una observació rutinària des del mirador de la llacuna de la Tancada i les antigues Salines de Sant Antoni.  El tècnic de fauna del Parc Natural del Delta, Toni Curcó, ha explicat que aquesta au s’ha anat desplaçant els darrers anys amb nidificacions a l’est d’Europa, el que hauria fet possible la seua presència ara al Delta de l’Ebre:

 

Per veure una fredeluga cuablanca caldria fer molts quilòmetres i viatjar fins a Iraq, Iran, Egipte, Sudan, el nord de l’Índia o Pakistan. Els responsables de MónNatura Delta de l’Ebre, centre d’interpretació i de conservació de la natura, han albirat un exemplar que està passant l’hivern al delta de l’Ebre tot i que “és difícil” saber per què hi ha arribat.

És similar a la fredeluga vulgar, però té franges blanques al damunt la cua i a les ales, així com les potes més grogues i tonalitats marronoses o rosades a la panxa. Aquests dies, “apareix i s’amaga” però es manté a la zona de la llacuna de la Tancada on l’han vist. Està en bon estat de salut i al delta hi ha trobat un hàbitat idoni.

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -