14.3 C
Amposta

Denuncien un veí de Deltebre per pesca il·legal, per tenir calats més el doble de cadups permesos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents dels Mossos d’Esquadra pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre van denunciar un veí de Deltebre (Baix Ebre) per pescar de forma il·legal per tenir calats més cadups dels autoritzats.

El passat 19 de novembre els agents van realitzar una inspecció de pesca a poques milles de la desembocadura del riu Ebre, juntament amb efectius de la Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra. Aquesta actuació va permetre detectar un pescador que tenia calats a l’aigua més del doble de cadups dels permesos, concretament 2.574.

El cadup és un art de pesca professional, que s’utilitza principalment per capturar l’espècie de Pop Roquer (Octopus Vulgaris). La utilització d’aquest art està sotmesa a una autorització prèvia, efectuada per la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, que limita el seu ús a 1.000 unitats per embarcació. Els agents van denunciar al propietari dels cadups i remetran la denúncia al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, òrgan competent amb aquesta matèria.

Aquesta actuació està emmarcada dintre de l’Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per a optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal i garantir una explotació sostenible de les espècies comercials a Catalunya.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -