14.3 C
Amposta

Denuncien que l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques no atén a Tortosa

Els treballadors de les Terres de l'Ebre han d'anar a Tarragona a fer les revisions mèdiques de les baixes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sindicat CGT denuncia que l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) no atén a Tortosa, tot i tenir-hi una seu, i deriva els treballadors de les Terres de l’Ebre a fer les revisions de les baixes a Tarragona. El sindicat acumula “multitud de queixes” d’usuaris que han de desplaçar-se fins a 200 quilòmetres (anada i tornada) per fer la revisió, persones que pateixen diverses patologies així com dones embarassades. També qüestionen que aquest procés burocràtic “posi en dubte” el criteri dels facultatius del sistema sanitari que han emès la baixa. El sindicat demana al director de Salut a l’Ebre que es faciliti el servei als ciutadans de les Terres de l’Ebre.

La CGT adverteix que es vulneren els drets i deures de l’usuari de l’ICAM, que poden sol·licitar un canvi de centre, i assenyalen que el decret 256/2003 (article 20.1) estipula que els serveis d’avaluacions mèdiques han d’atendre “en els seus àmbits territorials”. El sindicat mostra una comunicació recent a una treballadora, que sol·licitava ser atesa a l’ICAM de Tortosa, on se li respon que les visites “només es fan a Tarragona”.

Núria Losada, secretària de Salut Laboral de la CGT a l’Ebre, remarca que si l’ICAM no pot atendre els treballadors a la seu Tortosa, s’hauria de “posar facilitats” o justificar perquè es deriva els usuaris a Tarragona. “Hi ha persones que tenen patologies que sí que es poden desplaçar però n’hi ha que no. A una embarassada amb un embaràs de risc perquè té sagnat no se li pot demanar anar a Tarragona, encara que sigui en transport públic, perquè té indicat repòs absolut”, ha exemplificat.

La CGT demana a la direcció territorial de Salut a l’Ebre que expliqui quina és la dotació de recursos humans de l’ICAM al seu centre a Tortosa i quines són les seves funcions, i quants usuaris s’han hagut de desplaçar a Tarragona per fer les revisions, els últims anys.

També recorden que els usuaris tenen dret a cobrar les despeses de desplaçament i que caldria facilitar-los el formulari corresponent, segons l’ordre TIN / 971/2009, que estableix la compensació de despeses de transport en els casos d’assistència sanitària derivada de riscos professionals i de compareixences per a la realització d’exàmens o valoracions mèdiques.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -