14.3 C
Amposta

Denuncien agressions LGBTI-fòbiques als carnavals de Santa Bàrbara i Vinaròs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Cultural i LGTBI+ Okay Productions de Roquetes ha denunciat de manera pública dues agressions LGBTI-fòbiques que van tenir lloc als carnavals de Santa Bàrbara i Vinaròs. Des de l’entitat, han emès dos comunicats, en un dels quals condemnen i lamenten els fets ocorreguts el passat dissabte a Santa Bàrbara, on un grup en forma de comparsa va agredir verbalment i físicament a Guillem Blanch, membre i activista del col·lectiu LGBTI+. Els agressors van tirar gel de forma reiterada contra la víctima i ja l’havien insultat a crit de “maricón” havent-lo ridiculitzat a les xarxes socials.

En ser coneixedors dels fets, l’entitat es va ficar ràpidament a disposició de la víctima totes les eines de denúncia i suport i segueixen al damunt de l’evolució del procediment. Demanen que es depurin responsabilitats.

A banda d’això, Okay Productions celebra la posició de l’Ajuntament i de l’àrea de festes que han demanat als agressors que facin una disculpa pública als familiars i a la víctima. També faran retornar la retribució econòmica de diners públics que va rebre la comparsa en concepte de participació. “És imprescindible que es facin accions des de les àrees municipals, però també és absolutament necessari fer la denúncia a Mossos d’Esquadra qui després inicia una investigació que deriva en penes i sancions”, afirma el comunicat.

Recorden que qualsevol víctima pot fer una denúncia i que per fer-ho pot trucar al 112 o personar-se a la comissaria dels Mossos. També pot acudir a la xarxa de SAI comarcals que tenen a disposició assessorament jurídic i acompanyament psicològic.

Aquesta és la primera agressió per LGBTI-fòbia registrada a les Terres de l’Ebre aquest 2023. “És molt necessari que les visibilitzem i que denunciem qualsevol atac d’odi per fer radiografia de la realitat del territori i corregir la societat”, conclou.

Apallissen una parella de nois al carnaval de Vinaròs

Des de l’entitat també han condemnat i lamentat, en un segon comunicat, una agressió LGBTI-fòbica que es va produir la matinada del dijous passat al carnaval de Vinaròs. L’agressió va ser contra una parella de nois, un dels quals és d’Alcanar. Els agressors van perseguir les dues víctimes fins a atrapar-los a crits de “el disfraz de unicornio es de maricones” i els van començar a pegar. La pallissa va ser brutal i les víctimes estan ara atesos a l’Hospital de Vinaròs on se’ls ha diagnosticat un hematoma cranial i diversos hematomes al cos. La víctima canareva va perdre una dent durant l’agressió a la vegada que va patir diverses ferides a la cara.

Des de l’Associació Cultural i LGTBI+ Okay Productions condemnen els fets i es poden a disposició de les víctimes per derivar-los al SAI del Montsià. L’Ajuntament d’Alcanar denunciarà de forma pública els fets i també s’ha posat a disposició de les víctimes. La Guàrdia Civil, després de la denúncia interposada pels dos agredits, està investigant els fets per intentar identificar els agressors que eren persones que les víctimes no coneixien. L’única informació a disposició és que eren de complexió prima, morenos de pell i d’una altura aproximada d’1,75 metres.

La Xarxa SAI del Montsià i de les Terres de l’Ebre juntament amb el Servei Orienta de Castelló estan treballant amb l’atenció de les víctimes oferint l’acompanyament legal i psicològic que necessiten les víctimes que a hores d’ara es troben a l’Hospital de Vinaròs. Des de l’entitat valoren molt positivament que les dues administracions (catalana i valenciana) col·laborin en aquestes qüestions. En aquesta ocasió les dues administracions segueixen en contacte per actuar de forma conjunta i ficar-ho el més fàcil possible a les víctimes.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -