14.3 C
Amposta

Denuncien una discoteca de Deltebre per agressions LGBTI-fòbiques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Cultural i LGTBI+ Okay Productions de Roquetes amb una trentena d’associats, ha fet públic un comunicat per denunciar l’actuació “negligent” cap al col·lectiu LGBTI que “de forma reiterada” han protagonitzat els responsables d’una coneguda discoteca de Deltebre, de la qual, de moment, no han volgut difondre el seu nom per actuar de forma “didàctica i responsable”, tot confiant que els propietaris i personals de seguretat d’aquest centre lúdic “rectifiquin el seu comportant agressius contra el col·lectiu que representem”, apunta el comunicat.

“La nostra associació ja va denunciar fets greus el passat mes de juny quan es van produir dues agressions físiques. Ara, però s’han repetit fets similars fa unes setmanes, concretament el passat mes de novembre, amb agressions verbals i empentes”, afirma l’Associació Cultural i LGTBI+ OKP.

L’entitat, a més de celebrar amb un notable èxit de participació la festa Unicorns Pride Ebre, també està creada per ajudar i defensar les víctimes que pateixen situacions lgbti-fòbiques a les Terres de l’Ebre. I és per això que les orienten perquè acudeixin als serveis comarcals, els SAI (Servei d’Atenció Integral i acompanyament a persones LGTBI+), perquè siguin ateses de les agressions, de forma gratuïta, i amb atenció jurídica i psicològica garantida, entre altres.

En aquesta discoteca de Deltebre, tres víctimes van patir agressions físiques i verbals, sense que el personal de la discoteca els atengués d’acord amb els protocols, i allò que es va fer va ser fer-los fora del recinte a empentes, explica l’associació. “La nostra associació va demanar la mediació de l’Ajuntament de Deltebre, qui es va oferir per donar informació i orientació als agressors. Però a la cita ni tan sols van acudir els representants de l’empresa, i la convocatòria de la reunió que expressament es va fer per aquest motiu va ser infructuosa”, diu el comunicat.

Des d’aquest comunicat, demanen als responsables de l’empresa que gestiona la discoteca de Deltebre, que erradiquin aquests comportaments agressius cap al col·lectiu. “Creiem que és inadmissible que a aquestes alçades qualsevol persona no pugui acudir amb tota la tranquil·litat a un local d’oci nocturn i gaudir de la vida social amb els seus amics i amigues, per la qual cosa, hem decidit presentar una denúncia davant de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació del Departament d’Igualtat i Feminismes, tot demanant que s’obri una investigació per aclarir les responsabilitats que se’n puguin derivar, per uns comportaments agressius que, en tornar-se a produir el passat novembre, són reiterats i no sembla que ningú vulgui fer res perquè desapareguin completament”, conclou l’associació.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -