14.3 C
Amposta

Demanen compensacions per als conreus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat afectats pel cop de calor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos reclama al Ministeri d’Agricultura que inclogui les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta en l’adequació dels mòduls de l’IRPF del 2019, ja que van patir l’efecte del cop de calor el juliol del 2019. Cal recordar que tant les vinyes com altres conreus llenyosos van suportar temperatures diürnes molt elevades amb humitats reduïdes, que van socarrimar fulles i fruits, amb una minva de producció important segons les varietats i les parcel·les.

En aquestes comarques, els conreus de vinya i de fruita seca, juntament amb l’olivera, són vitals per a l’economia de moltes poblacions. A més, si el Ministeri no rectifica es crearà un greuge important per a molts pagesos, que veuran com la seva càrrega impositiva no s’adequarà a la davallada d’ingressos que han patit com a conseqüència d’adversitats com sequera, cop de calor o pedregades.

Unió de Pagesos ja va fer arribar al Departament d’Agricultura, a l’inici d’aquest any, el recull d’adversitats per cultius i per comarques i municipis patides durant el 2019 en el qual estaven incloses el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

El sindicat també reclama que l’adequació de l’IRPF inclogui la comarca de l’Anoia per als cultius de vinya i de fruita seca com a conseqüència de la sequera del 2019. Altres comarques oblidades en l’ordre i que cal incorporar són l’Alt Camp, el Baix Camp i la Conca de Barberà en fruita seca (a les dues primeres només s’ha inclòs la garrofa i no la resta de fruita seca), que també van patir la combinació de cop de calor i sequera, i els municipis de Barberà de la Conca i Sarral pels aiguats i pedra patits pel conreu de la vinya.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -