14.3 C
Amposta

Demanen aturar l’enderroc de les Cases del Vallès de Santa Bàrbara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre ha emès un dictamen d’urgència en què rebutja la proposta d’enderroc de les Cases Vallés del carrer Major de Santa Bàrbara, inscrites a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L’Ajuntament ha obert un expedient de ruïna a causa de l’esfondrament dels forjats interiors i la caiguda dels paraments de la façana posterior, el passat 21 de setembre.

Conegudes popularment com la casa Torres i la casa Polo, es tracta de dues cases pairals de grans proporcions, típiques de la primera meitat del segle XIX, relacionades amb una de les famílies pageses que colonitzaren les planes de la Galera a mitjans del segle XVIII, els Vallés.

Segons el dictamen, l’enderroc d’aquestes dues cases “suposaria una pèrdua patrimonial irreparable en el paisatge urbà de Santa Bàrbara, amb una afectació que no en som conscients fins que no comparem el buit (literalment) que deixa aquesta dràstica intervenció respecte la preexistència, i dintre de la memòria col·lectiva a posteriori. Ara som a temps d’esmenar-ho i transformar un infortuni (el col·lapse interior de la casa) en una oportunitat”.

És per aquesta raó que la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre sol·licita “la reconsideració de l’enderroc de les cases i s’opti per una restauració puntual de la zona afectada per l’enderroc i una rehabilitació general de la coberta i consolidació de la casa en general”.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -