14.3 C
Amposta

Deltebre xifra amb més d’1,5 MEUR els danys del temporal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les fortes pluges d’aquest dimecres 1 de setembre han tornat a afectar directament al municipi de Deltebre. De fet, una primera valoració dels tècnics municipals eleva fins als 1.539.725 € les afectacions derivades per la tempesta en l’àmbit públic, i sense tenir en compte les incidències privades.

En aquest sentit, les intenses pluges han causat la inundació i desperfectes notoris en habitatges i hortes, vies públiques, camins rurals, aparcaments a les platges, i també en equipaments municipals com les escoles o el cementiri. Paral·lelament, l’elevada aigua caiguda ha provocat que els desaigües, com el cas del Préstamo, s’hagin desbordat.

Al Préstamo, des de fa 24 hores seguides, un equip de voluntaris, conjuntament amb la brigada municipal i Comunitat de Regants, ha estat treballant per bombar l’aigua i reduir la inundació que han patit els veïns i veïnes del voltant. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha volgut agrair “a tots els serveis d’emergència, a la mateixa Comunitat de Regants i a l’equip de voluntariat la tasca que han efectuat i que estan duent a terme” i ha recordat “la necessitat que les administracions competents facin cas de les demandes de l’Ajuntament de Deltebre per a soterrar el Préstamo per així evitar que aquests episodis d’aiguats i temporals afectin amb inundacions a molts veïns i veïnes”.

L’Ajuntament de Deltebre ha efectuat un decret d’emergència per iniciar els diferents treballs per retornar a la normalitat. En aquest cas, Soler ha reivindicat “ajuts, tant a la Generalitat com a l’Estat, per fer front als desperfectes que ha patit el municipi i per evitar que totes aquestes actuacions hagin de ser sufragades per la hisenda municipal”. I és que més enllà de les afectacions detallades amb anterioritat, el temporal també ha causat perjudicis en la xarxa elèctrica, l’aigua potable i el clavegueram, com també a la via pública i camins rurals on s’han produït alguns esvorancs i a la base.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -