14.3 C
Amposta

Deltebre Dansa torna a mig gas arran del brot de covid al municipi

El festival pren aquesta decisió per "prudència i responsabilitat" i reorganitza la programació

El més vist

- Advertisement -
Deltebre Dansa ha decidit anul·lar els espectacles, els tallers d’iniciació i els cursos per a ballarins no professionals davant l’augment de casos en el brot de covid-19, detectat la setmana passada al municipi. La 16a edició del festival arrencarà dilluns i s’allargarà durant dues setmanes en una versió “austera” i sota “estrictes” mesures sanitàries. “El brot dels darrers dies, ens ha obligat a reaccionar de pressa, i per prudència i responsabilitat hem decidit anul·lar-los”, ha afirmat el director i coreògraf Roberto Olivan. El festival incorporarà un programa d’activitats en línia per arribar a tots aquells estudiants i professionals que no poden assistir al certamen per la situació de pandèmia.
El festival de Deltebre Dansa ha treballat durant mesos per oferir enguany una edició adaptada a les mesures anticovid, però davant l’increment de casos de coronavirus s’ha vist obligat a “extremar” encara més aquestes mesures. S’han adaptat els espais de formació i s’ha redimensionat el nombre de participants. També s’han concentrat les opcions d’itineraris professionals de formació per tal que els alumnes que comparteixen espais sempre siguin els mateixos i es mantingui així el grup bombolla.

- Advertisement -

A més, per poder participar en els ‘tallers PRO’ els ballarins hauran de presentar diverses proves, com ara un PCR negatiu fet 72 hores abans de l’inici del festival, un test d’antígens, la prova que han passat el virus en els darrers sis mesos o bé la prova que han estat vacunats quinze dies abans del dia de l’arrencada. Així mateix, s’habilitarà un servei d’infermeria per a fer proves d’antígens a l’arribada dels ballarins i un servei de laboratori per fer PCR, en cas que sigui necessari.

Un festival de “mínims” per evitar la interacció ciutadana

A banda, el festival ja havia reduït un terç l’aforament dels espectacles respecte a edicions anteriors, però finalment ha decidit anul·lar tota la programació de nit per minimitzar la interacció amb la ciutadania. “La interacció amb la comunitat local ha estat una de les característiques que han fet especial el Deltebre Dansa i, de fet, enguany havíem preparat un projecte participatiu entre diverses entitats del poble i l’artista Marcel·lí Antúnez, un dels fundadors de la Fura dels Baus i una de les figures internacionals més destacades de l’art electrònic i l’experimentació escènica”, ha assenyalat Olivan.

En els pròxims dies es tornarà l’import de les entrades al públic que hagi adquirit localitats en alguns dels vint espectacles anul·lats.”Esperem que el 2022 puguem retornar al festival que tots recordem”, ha dit Olivan.

El certamen incorpora activitats en línia

La programació de Deltebre Dansa incorpora sis tallers i quatre conferències que es faran en línia. D’aquesta manera, el festival vol “satisfer” a tots aquells estudiants i professionals de la dansa que no poden assistir-hi de manera presencial a causa de la pandèmia. Les classes les impartirà el mateix equip docent del certamen i es retransmetran en directe des de l’Obrador Espai de Creació, que esdevindrà un dels centres neuràlgics d’aquesta edició. Pel que fa a les conferències es podran seguir en directe a través d’Internet, però caldrà inscriure’s prèviament. La inscripció té un cost de 5 euros.

Redacció- Ll. F
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -