14.3 C
Amposta

Declarat un episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat aquest dissabte un nou episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya. La mesura es pren atenent els nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i es tracta del segon episodi en només 10 dies al territori català.

L’anterior alerta es va decretar el 23 de febrer a partir d’una intrusió de pols sahariana que va apareixer el 18 del mateix mes

El Govern recomana reduir moviments en cotxe privat i moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot per a les persones amb problemes cardiovasculars o respiratòries.

 

La pols sahariana és notícia gairebé des de mitjans de febrer, amb successives onades que han deixat alguns episodis significatius.

La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d’avui.

Les partícules PM10 tenen efectes nocius sobre la salut: poden provocar càncer de pulmó, fan augmentar les afeccions respiratòries, poden agreujar l’asma i tenen incidència sobre patologies cardiovasculars, amb un increment de la mortalitat. S’ha comprovat que l’exposició a PM pot afectat el desenvolupament pulmonar en nens.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -