14.3 C
Amposta

Dani Sánchez de Móra d’Ebre amb un 13,68 és l’alumne ebrenc que ha tret la nota més alta a les PAU

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dani Sánchez Renedo té 18 anys i ha estat l’alumne de totes les Terres de l’Ebre que ha tret la nota més alta a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) i, per tant, també ha aconseguit una de les notes més altes de Catalunya. En total ha aconseguit un 13,68 sobre 14, tenint en compte la part comuna i la part específica, tot i que podria ser més alta perquè té un examen pendent de revisió. Aquest dimarts hem destacat també la nota de Frida Fernández de la Fatarella, que ha aconseguit una de les set notes més altes de Catalunya a la part comuna de la Selectivitat, un 9,9. Malgrat això, Frida ha aconseguit en total un 13,618, superada per molt poc pel Dani.

Tant el Dani com la Frida són alumnes de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. Imagina Ràdio ha entrevistat al Dani i ha explicat que ha afrontat les PAU amb certa tranquil·litat, “perquè sabia que durant el curs havíem estat treballant amb una metodologia enfocada en aquestes proves i que si tot anava bé no hi hauria cap problema”. Al final, tant ell com gairebé tots els seus companys han acabat satisfets amb les notes, “és necessari marcar-se uns objectius realistes segons els resultats que veus que tens a l’institut i treballar per assolir-los”, explica.

Dani Sánchez ens ha respost algunes preguntes sobre aquest curs, la Selectivitat i el seu futur universitari:

1. Aquest curs ha estat més difícil a causa de la Covid-19?

Evidentment, la pandèmia ens ha afectat a tots i ha dificultat que poguéssim gaudir d’aquest últim curs a l’Institut, però crec que on més ens ha pogut perjudicar és mentalment, ja que durant molts mesos les restriccions van limitar-nos i van impedir que ens relaxéssim amb els amics en les èpoques sense exàmens o treballs. Tot i això, des de l’Institut hem rebut l’ajuda necessària perquè aquests problemes no es reflectissin acadèmicament i responguéssim a l’hora de la veritat.

3. Quina classe d’estudiant ets?

Sincerament, em costa molt posar-me a estudiar amb antelació i sempre trobo alguna distracció pensant que tinc temps de sobres i per això acabo gairebé sempre estudiant o fent treballs a deshora. El més útil per mi és prestar atenció a classe i intentar fer els treballs que ens manen el millor possible. En això cadascú és un món i ha de trobar quina és la metodologia que millor li funciona a ell, no hi ha una solució màgica per als estudis més enllà del coneixement de les nostres pròpies capacitats i dels nostres punts febles.

2. T’esperaves obtenir aquesta nota tan alta?

Abans de fer els exàmens em posava en les pitjors situacions per calcular amb quina nota podria entrar a la carrera, però a mesura que els anava fent vaig estar molt més tranquil perquè sabia que, en general, m’havien sortit molt bé.

4. Què estudiaràs l’any vinent? 

Estudiaré Dret i Ciències Polítiques a la UB. Durant els últims anys havia dubtat en cursar graus de la branca d’Humanitats com Filologia Espanyola o Clàssiques, ja que m’interessen molt la llengua i la literatura, però sempre havia tingut al cap el doble Grau de Dret i Ciències Polítiques. Finalment s’ha imposat el meu interès pel dret i la política, però no tinc pensat abandonar les altres branques. Només podia estudiar-ho a dues universitats de Catalunya i la UB m’ha donat més confiança.

6. Tens ganes de marxar de Móra d’Ebre? On aniràs a viure?

És una data esperada complir 18 anys i “independitzar-se” i certament sí que tinc ganes de fer-ho, però marxar de casa, del teu institut i del teu poble sempre causa respecte. El primer any he decidit anar a una residència d’estudiants per tal d’aclimatar-me a la vida fora de casa i per poder gaudir de la vida universitària d’una altra manera.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -