14.3 C
Amposta

Cribratge massiu a Benifallet per detectar persones asimptomàtiques

Les mostres es recolliran fins dijous al matí i es convidarà a tota la població així com també a aquelles persones que hi resideixin al municipi per vacances

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui dimarts 18 d’agost, a les 15.00 hores al Consultori local de Benifallet s’iniciarà el
dispositiu per fer el cribratge massiu de PCR a la població resident al municipi i aquells que hi siguin de vacances. El cribratge es realitzarà per franges horàries per carrers sense limitació d’edat el dimarts a la tarda, el dimecres durant tot el dia i el dijous al matí. Cal assenyalar que a tots els habitants que hi resideixin per motius de vacances o aquelles persones relacionades amb el brot també se’ls convida a fer-se la prova.

El dispositiu per a la presa de mostres s’ha instal·lat a Benifallet, al Casal de la població que es connecta interiorment amb el consultori local, sota la coordinació de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi col·labora el servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre, professionals d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre amb la recollida de mostres, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) amb part de la logística, professionals del laboratori de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, coordinats amb l’Ajuntament de Benifallet i Protecció Civil amb voluntaris de la Creu Roja.

Actualment, hi ha 14 positius per la Covid19 relacionats amb el brot i s’està fent seguiment a 24 contactes estrets.

No oblidar les mesures i ser responsable
Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, la directora, Mar Lleixà assenyala que “és molt important no oblidar les mesures que ens protegeixen com són l’ús de la mascareta, el distanciament i el rentat de mans”. Lleixà ha recordat que “s’ha de ser responsable, pensem que si som contacte estret d’un cas positiu, per molt que tinguem una PCR negativa hem de fer els 14 dies d’aïllament a casa. Igual que si estem esperant el resultat d’una prova perquè tenim simptomatologia fins que no sabem si és negativa en hem de quedar a casa aïllats. Els casos asimptomàtics són encara un escull per tal d’aturar la transmissió i són els més transmissors ara per ara”.

Els resultats es podran consultar quan estiguin disponibles a La Meva Salut, els positius rebran una trucada i els negatius un SMS.

A la Regió Sanitària Terres de l’Ebre l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 103,41 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, lRt se situa en 1,13. En la darrera setmana hi ha hagut 98 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -