14.3 C
Amposta

Creix l’activitat econòmica a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La presentació de l’informe de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV de la conjuntura del 2n trimestre de l’any 2019 ha tingut lloc a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, i ha anat a càrrec de Mercedes Teruel, directora de la Càtedra. Entre les dades destacables hi ha que en aquest període el nombre d’ocupats ha augmentat lleugerament en l’agricultura, la indústria i els serveis i ha disminuït en 8.500 persones en la construcció. La taxa d’atur, del 14,16% a la zona, es troba tres punts per sobre de la catalana però no ha compensat la caiguda del 6,02% del Camp de Tarragona. Les dades d’afiliació a la Seguretat Social pel mes de juny de 2019 han suposat un augment de l’1,17% a les Terres de l’Ebre.

Els centres de cotització han disminuït a les Terres de l’Ebre (-1,03%), principalment per la reducció d’empreses de menys de cinc treballadors, fet que s’ha produït en totes les comarques. Les darreres dades, fins al mes de maig, mostren una millora en la taxa de variació interanual de les exportacions. Des de 2016 l’augment de preus acumulat fins al juny de 2019 ha estat del 4,94% a Tarragona, del 5,52% a Catalunya i del 4,82% a Espanya. Al mes de juny les variacions interanuals de l’IPC han estat del 0,2% a la zona. Un element preocupant per a les previsions econòmiques a curt termini son els efectes que pot tenir el Brexit a partir del 31 d’octubre.

Segons l’estudi, en aquesta situació de creixement de l’activitat econòmica, el repte per a l’àrea son les dificultats per generar ocupació i absorbir l’atur, fet que determina una demanda interna amb dificultats de creixement i en minva el potencial. Les empreses per si mateixes fan esforços per ser més competitives, tal com indica l’augment exportador, però això no és suficient i les expectatives d’inversió empresarial operen amb una gran cautela.

Font: ebredigital.cat

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -