14.3 C
Amposta

Creen un distintiu de garantia de qualitat ambiental per als restaurants

Es valoren criteris com la prevenció del malbaratament alimentari o la reducció de residus

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha definit un nou distintiu de qualitat ambiental per als establiments de restauració, que vol promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació i gestió d’aquests locals. Els criteris establerts per obtenir-lo es basen en els principis de l’economia circular, posant especial èmfasi en la prevenció del malbaratament alimentari i la gestió dels envasos i altres residus. A més se n’han incorporat d’altres relacionats amb l’oferta alimentària, l’eficiència energètica, l’estalvi d’aigua i la mobilitat sostenible, entre d’altres.

Poden optar a obtenir el distintiu els restaurants, els bars amb restauració menor i els restaurants-bar. S’exclouen de l’abast els bars sense servei de restauració, els càterings, els forns i pastisseries, els serveis de proveïment de menjar preparat per emportar, les gelateries, orxateries i altres comerços de venda al detall de productes alimentaris.

El distintiu de garantia de qualitat ambiental funciona des de 1994. Inicialment certificava la qualitat ambiental de determinades propietats o característiques dels productes però, a partir de 1998, es va ampliar el seu àmbit als serveis. Actualment existeixen 30 categories de productes i serveis relacionades amb el distintiu i hi ha 199 organitzacions i 737 productes amb la certificació.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

El Consell Comarcal del Montsià contractarà 9 persones aturades de llarga durada i a causa de la Covid

Les persones interessades a participar en el procés de selecció del Consell Comarcal del Montsià han de reunir els requisits de cada oferta i...

Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa se centraran en personatges i paisatges del territori

Noms com els del maqui La Pastora, el general Cabrera, o el bandoler Panxampla; espais de l'Ebre com el Mas de la Franqueta, les...

El govern espanyol estudia aplicar el toc de queda però ho abordarà amb les comunitats autònomes

El govern espanyol estudia aplicar un toc de queda però remarca que per fer-ho caldria declarar l'estat d'alarma. El ministre de Sanitat, Salvador Illa,...

El 30% dels municipis ebrencs tenen risc baix o molt baix de rebrot

El portal dadescovid.cat mostra diàriament un mapa amb els canvis comarcals i municipals de la pandèmia del coronavirus. Les Terres de l’Ebre tenen un risc molt...

Demanen un any de presó a una veïna de Sant Jaume d’Enveja per assetjar una metgessa i una infermera

Fiscalia demana un any de presó i multa de dos mesos per a una veïna de Sant Jaume d'Enveja acusada de suposat atemptat a...
- Anunci -
- Anunci -