14.3 C
Amposta

Creen un distintiu de garantia de qualitat ambiental per als restaurants

Es valoren criteris com la prevenció del malbaratament alimentari o la reducció de residus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha definit un nou distintiu de qualitat ambiental per als establiments de restauració, que vol promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació i gestió d’aquests locals. Els criteris establerts per obtenir-lo es basen en els principis de l’economia circular, posant especial èmfasi en la prevenció del malbaratament alimentari i la gestió dels envasos i altres residus. A més se n’han incorporat d’altres relacionats amb l’oferta alimentària, l’eficiència energètica, l’estalvi d’aigua i la mobilitat sostenible, entre d’altres.

Poden optar a obtenir el distintiu els restaurants, els bars amb restauració menor i els restaurants-bar. S’exclouen de l’abast els bars sense servei de restauració, els càterings, els forns i pastisseries, els serveis de proveïment de menjar preparat per emportar, les gelateries, orxateries i altres comerços de venda al detall de productes alimentaris.

El distintiu de garantia de qualitat ambiental funciona des de 1994. Inicialment certificava la qualitat ambiental de determinades propietats o característiques dels productes però, a partir de 1998, es va ampliar el seu àmbit als serveis. Actualment existeixen 30 categories de productes i serveis relacionades amb el distintiu i hi ha 199 organitzacions i 737 productes amb la certificació.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -