14.3 C
Amposta

Crea un joc d’ordinador per ajudar al seu fill amb dislèxia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fa més de deu anys, la psicòloga Montserrat Garcia, mare d’un nen amb dislèxia, va començar a investigar amb la Universitat de Barcelona, la manera de tractar el problema del seu fill.

El resultat fou Glifing, un mètode per detectar i tractar la dislèxia, mitjançant un joc d’ordinador, que poc després es va veure que és un mètode ideal per aprendre a llegir. El seu avantatge és que, mentre el nen aprèn a llegir, es poden detectar possibles problemes de comprensió lectora des del principi, abans que es donin els primers fracassos escolars.

La idea de Glifing es començà a gestar fa més de 10 anys en forma d’un projecte solidari, anomenat Avesedari, resultat dels estudis que la psicòloga Montserrat Garciava fer, juntament amb la Universitat de Barcelona, per trobar una solució al fracàs escolar del seu fill petit, en Mario, que va ser diagnosticat de dislèxia.

De ben petit, en Mario no volia anar a l’escola i demanava a la seva mare què havia de fer per començar a treballar. Abans de ser diagnosticat i ja amb un gran fracàs escolar, la Montserrat va decidir prendre part activa i esbrinar què passava. Va anar a la Universitat de Barcelona i va ser a allà on li van dir que el seu fill patia dislèxia. Van començar a investigar i a treballar sobre el tema, i va néixer Avesedari.

Els bons resultats del projecte i la necessitat de Montserrat Garcia de donar-li continuïtat van donar lloc a la creació de Glifing com a empresa a l’any 2012. Des de llavors, Glifing s’aplica com a mètode per aprendre a llegir i que, al mateix temps, permet detectar i tractar problemes de dislèxia i altres de comprensió lectora.

El creixement de Glifing ha estat espectacular. L’empresa catalana, amb seu a Sant Just Desvern, es troba a nou països de tot el món: Andorra i Bèlgica (on Glifing és utilitzat per un centre que atén a nens amb l’espanyol com a llengua materna), Xile, Argentina, Uruguai, Panamà, Nicaragua, Mèxic i, per descomptat, a Espanya, on s’utilitza en 22 províncies diferents, ja sigui en gabinets psicopedagògics, escoles, hospitals, associacions i altres entitats amb nens amb diferents afectacions, com ara espectre autista o síndrome de Down. El mètode es troba en català, castellà i euskera.

El mètode Glifing consisteix en un entrenament sistemàtic de la lectura, a través d’un programa d’ordinador en format lúdic. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, l’infant treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

Glifing ha creat una DEMO, per a que tothom que ho desitgi pugui provar la plataforma abans de donar-se d’alta.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -