14.3 C
Amposta

Consulta popular a la Ràpita per decidir el nom oficial del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Sant Carles de la Ràpita vol dur a terme una consulta popular el pròxim 12 d’octubre sobre el nom oficial del municipi. Una iniciativa local a la qual hi podran participar les persones majors de 16 anys. Es preguntarà si la denominació s’ha de mantenir com a “Sant Carles de la Ràpita” o substituir-la per “La Ràpita”.

El passat 15 de juliol, els membres de la Junta de portaveus de l’Ajuntament de la Ràpita van donar la seua conformitat a promoure aquesta consulta, després que el consistori consultés a l’Institut d’Estudis Catalans si la nova denominació proposada, “La Ràpita”, s’adiu a la toponímia catalana, si és correcta lingüísticament o si pot haver-hi confusió a la denominació d’un altre municipi. La Secció Filològica va emetre un informe favorable al canvi de nom proposat.

L’alcalde Josep Caparrós expressa que “els rapitencs i rapitenques, en un exercici de democràcia 2.0 i un procés que reafirmarà el debat històric i identitari del nostre municipi, podrem decidir quin és el nom oficial que volem al nostre poble”. Tot i que les consultes no poden ser vinculants, Caparrós explica que “agafem el compromís de transformar el resultat en vinculant, encara que el tràmit administratiu per canviar el nom sigui un acord de plenari del consistori. De fet, així ho vam acordar els portaveus municipals i per tant, el nom oficial del poble serà el que obtingui un resultat de més del 20% del cens global”.

Quin nom t'agrada més?

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -