NotíciesPolítica

Constituïts els Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre

ERC impulsarà la Mancomunitat de les Terres de l’Ebre des dels quatre consells comarcals

Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre s’han constituït aquest dilluns a les 19.00 h i Esquerra Republicana ocuparà la presidència de les quatre institucions per primer cop. Els bons resultats del passat 26 de maig els permetrà governar amb majoria absoluta al Montsià, on serà president el canareu Joan Roig, i a la Ribera d’Ebre, on l’alcaldessa de Vinebre Gemma Carim repetirà presidència. Al Baix Ebre, Esquerra va ser la força més votada, però ha necessitat els dos consellers de Movem perquè el tortosí Xavier Faura sigui president. A la Terra Alta en canvi, va tornar a guanyar Junts per Catalunya, però un pacte d’Esquerra amb altres quatre partits desbanca per primer cop als exconvergents del consell comarcal terraltí.

Com ha explicat el president de la federació ebrenca d’ERC a Canal Terres de l’Ebre, Alfons Montserrat, això els permetrà impulsar la Mancomunitat de les Terres de l’Ebre. Segons Montserrat, es tractarà d’una nova institució d’abast territorial que sumarà les competències dels quatre consells comarcals ebrencs: “Consistiria amb una nova estructura política que es nodriria dels quatre consells comarcals. Es guanyaria a través de l’economia d’escala, sent més eficients, i ens donaria una singularitat. Podríem interlocutar millor en molts dels problemes que són comuns a les Terres de l’Ebre”.

Els consells comarcals gestionen un pressupost molt reduït, que es nodreix amb les aportacions dels ajuntaments i altres institucions. Entre els quatre consells ebrencs sumen 37 milions d’euros de pressupost que es destina principalment a polítiques socials i a serveis als ajuntaments.

Font: ebredigital.cat

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close