14.3 C
Amposta

JuntsxAmposta diu que el govern està creant un ajuntament “low cost”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Masià ha començat parlant de què “feia un mes que era regidor i que han analitzat els resultats electorals i volien saber com encarar l’oposició amb el Ple del cartipàs.” “S’ha vist un govern poc generós a pesar de la gran victòria” ha afegit. Sobre la modificació del ROM, el regidor de JuntsxAmposta ha dit, “el ROM és el Reglament Orgànic Municipal, perquè ens entenguem, les regles del joc. És un document acordat i de consens per a marcar com es fan les coses a l’Ajuntament d’Amposta en l’àmbit polític, els plens, els regidors, les comissions. L’última modificació del ROM va ser feta el 2008. Imagineu si era ja un document consolidat i acceptat per tothom que feia tant de temps que no es modificava.”

Sobre el primer ple Masià de JuntsxAmposta diu que “a la primera de canvi, es modifica sense dir res a ningú, d’amagatotis. Molt transparent tot. La decisió, per unanimitat, de només pagar una sessió al mes dels plens, de les comissions, de les juntes de portaveus… incompleix el ROM i de passo el modifica. Assistir a un Ple de l’Ajuntament d’Amposta, suposa mirar documentació, reunir-se en gent per parlar del que allí es discutirà, plantejar alternatives, escriure i pensar mocions per fer avançar la ciutat, etc. Fessim un, dos o tres només tindrem dret a cobrar-ne un. No m’imagino a ningú que treballi, i que només cobre 1 dels 5 dies que treballa. No estem en política municipal per diners, però creiem que en esta política s’està rebaixant el valor de la tasca del polític. I creiem que Amposta no s’ho mereix.”

Masià diu que “sobre el suposat estalvi que diu el sr. Tomàs per la premsa, hem llegit que hi haurà molt d’estalvi. Una fal·làcia. Quan va entrar al 2015, ERC va pujar les dedicacions i tenia tres càrrecs de confiança, i va augmentar la partida pressupostària de sous de polítics en 100.000 euros. Ara calcula que en baixarà aproximadament 90.000 euros. En realitat, encara, n’està apujant 10.000 euros del nivell com ERC es va trobar l’ajuntament.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masià també ha parlat de la dedicació dels regidors de govern “al 2015 quan va és constituir el govern per la premsa es va dir que tenia 9 d’11 regidors en dedicació per a dedicar-se més al poble, ara en n’hi haurà 5 de 16 i natros mos preguntem ara ja no fa falta dedicar-se tant a la ciutat? Pos com estan els carrers i les obres abandonades encetades abans de començar eleccions, sí que en necessita més de dedicació. Amposta, i la seua gent, necessita més dedicació.”

Per acabar Manel Masià ha conclòs “Usant les paraules de Miquel Puig, qui a les últimes eleccions municipals va acompanyar a ERC a Maragall, i va escriure un llibre “un bon país no és un país low cost”. On parla per exemple de què fer un país low cost augmenta la desigualtat, que només en prosperitat i equitat es pot fer un bon país. “Les polítiques de l’Ajuntament actual d’Amposta no la fan una ciutat pròspera, perquè a base de subvencions i plans d’ocupació no s’aixeca una ciutat, i ja només amb l’exemple de les remuneracions a polítics tampoc és una política equitativa. Que és el que el senyor Adam Tomàs està fent.”

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -