14.3 C
Amposta

Comencen les primeres de nou fases de consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre amb més d’un any de retard

L'alcalde de Corbera d'Ebre lamenta la pèrdua de patrimoni els últims anys i reclama finançament per acabar el projecte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dijous s’ha posat en marxa l’obra de rehabilitació i consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre (Terra Alta). És la primera de nou fases d’execució d’un projecte presentat el 2021 i que havia de començar la primavera de 2022. Els treballs aniran preservant els diferents espais del conjunt patrimonial i memorial per frenar-ne la degradació i garantir les visites en condicions de seguretat. La primera fase d’obres se centrarà en les estructures i la pavimentació de pedra original del carrer de Sant Pere del Poble Vell. En els últims anys han caigut més cases i se n’han deteriorat i l’alcalde de Corbera d’Ebre, Antonio Álvarez, reclama implicació de totes les administracions per culminar tot el projecte.

La inversió serà de 183.367,37 euros i s’hi treballarà durant quatre mesos. També es dissenyarà i se senyalitzarà un recorregut intern, una actuació que finança el COMEBE (Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre). El Departament de Justícia ha acceptat mantenir i preservar la localització de l’Abecedari de la Llibertat en els punts del Poble Vell que van escollir els artistes, en lloc d’ubicar totes les obres al pinar del costat de l’Església de Sant Pere.

La presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Vell, Anna Pedrola, ha remarcat que finalment s’hagi pogut arribar a un acord amb Justícia, que havia inclòs un trasllat de les obres de l’Abecedari en el projecte inicial de consolidació de l’espai memorial. Com ha remarcat Pedrola, la ubicació i les paraules que acompanyen cadascuna de les obres artístiques són “específiques i especials”. “No tindria sentit que el recorregut que presenten les obres es localitzés en un únic espai. Pels nens i nenes, que venen afer aquest aprenentatge és una cosa molt simbòlica”, ha defensat.

Tant Pedrola com l’alcalde en funcions de Corbera d’Ebre celebren que es posi fil a l’agulla al projecte, però recorden que s’ha dividit en nou fases d’execució i que caldrà garantir el finançament de la resta, ja sigui amb partides als pressupostos de la Generalitat, com també buscant el suport econòmic de la resta d’administracions, de l’Estat o la Diputació de Tarragona. “Crec que han tardat massa a pensar en nosaltres i abocar diners i ara no s’ha de parar de posar diners per poder consolidar el Poble Vell”, ha insistit Álvarez. Tot el projecte de consolidació i rehabilitació és va pressupostar en poc més de 3 milions d’euros.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -