14.3 C
Amposta

Comencen les obres de millora de la depuradora de Tivenys amb una inversió d’1,2 MEUR

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha començat les obres de remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys, una instal·lació que renovarà completament el sistema de sanejament de les aigües amb la instal·lació d’un reactor biològic, un decantador de l’aigua depuradora i un espessidor de fangs. Una actuació que suposarà una inversió d’1,2 milions d’euros, finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i que executa la UTE Construcciones Rubau SA i Agua, Residuos y Medio Ambiente SAU.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, han visitat avui les obres, que tenen una durada prevista de set mesos. “La remodelació de l’EDAR de Tivenys posarà fi a una problemàtica que fa anys que s’arrossega”, ha manifestat l’alcalde, que ha recordat que la construcció de la depuradora actual es remunta al 2009, però amb un sistema de funcionament que no s’adequava a les aigües residuals, ni a les condicions climàtiques del municipi.

El Consell Comarcal del Baix Ebre va rebre l’EDAR de Tivenys i dues estacions de bombament el 2017, però la instal·lació no complia amb la qualitat de l’aigua de sortida de la depuradora, per la qual cosa es va acordar l’aturada immediata de l’abocament al medi. “Tota l’aigua residual s’havia de transportar en un camió cisterna fins a l’EDAR de Tortosa-Roquetes”, ha lamentat Galbe. Posteriorment, es va acordar la remodelació de la depuradora i la construcció d’un col·lector de sortida fins a un nou punt d’abocament al riu Ebre. Un col·lector que va entrar en funcionament el 2020, el mateix any que el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’ACA van signar un acord per executar les obres de remodelació de l’EDAR per tal de garantir-ne el correcte funcionament.

La remodelació de l’EDAR de Tivenys permetrà doblar la capacitat de sanejament de la planta inicial, així la planta que s’ha començat a construir podrà tractar 150 metres cúbics diaris d’aigua. A més, la depuradora incorporarà un camp fotovoltaic amb una potència de 35 Kwp (kilowatts potència), per tal que una part del consum energètic de la planta es generi in situ. “Des del Consell Comarcal del Baix Ebre executem una potent inversió a les estacions depuradores d’aigües residuals del Baix Ebre, tant de renovació com de modernització, una inversió imprescindible per garantir un desenvolupament sostenible i durador”, ha dit Faura.

Actualment, hi ha 12 EDAR en servei al Baix Ebre i estan pendents de construcció, amb el projecte ja aprovat, les depuradores d’Aldover-Xerta, Vinallop i Paüls. També estan en fase de redacció els projectes de millora de les instal·lacions EDAR del Perelló; l’Ametlla de Mar-nucli urbà; Tortosa-Roquetes i els projectes de nous sanejaments de les EDAR Ametlla nord, Bítem i Campredó. Finalment, hi ha prevista la instal·lació de panells fotovoltaics per a autogeneració energètica a l’Ampolla, Camarles i l’Aldea, entre altres.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -