14.3 C
Amposta

Comencen els treballs de restauració del sistema defensiu del poblat ibèric de Benifallet

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Entre el 24 de novembre i el 10 de desembre, un equip format per arqueòlegs especialistes en restauració d’estructures constructives de l’empresa Món Iber-ROCS, està realitzant treballs de consolidació i restauració en el sistema defensiu de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja, en coordinació amb els investigadors responsables de les excavacions, M. C. Belarte (ICAC) i Jaume Noguera (UB).

L’actuació, impulsada per l’Ajuntament de Benifallet, compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i consisteix en corregir la inclinació de la torre quadrada que defensa l’entrada a l’assentament. Els treballs són d’una gran complexitat, ja que l’alçada màxima de la torre és de gairebé 4 metres, i fins i tot conserva el forat de les bigues d’un pis superior.

Altres accions van dirigides a millorar la seguretat dels visitants, com la redistribució de les baranes al voltant de l’assentament, o la millora de la circulació pels carrers. En un futur immediat, també es contempla substituir i actualitzar els elements de museïtzació ja existents en el jaciment, desgastats en el transcurs del temps.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -