14.3 C
Amposta

Comença la campanya de vacunació de la grip i la Covid-19 a les Terres de l’Ebre

La vacunació té com a objectiu protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris, sobretot aquella població més vulnerable

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament Salut comença aquest dimecres, 27 de setembre, la campanya de vacunació d’aquesta tardor a les Terres de l’Ebre, amb la vacunació conjunta contra la grip i la Covid-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. La voluntat de Salut és protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris que augmenten la seva circulació especialment a la tardor i l’hivern, per evitar l’increment de patologies immunoprevenibles.

A les Terres de l’Ebre hi ha un total de 18 residències per a persones grans, i hi ha previst fer més de 1.700 atencions domiciliàries per a vacunar a les persones que ho precisin, així com als cuidadors. Es calcula que aquesta primera fase de vacunació  s’allargarà unes 3 setmanes.

Pel que fa a la resta dels col·lectius a qui es destina la vacunació de la grip i de la COVID, està previst que sigui a partir del 16 d’octubre quan es posi en marxa: s’adreçarà a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. I enguany, també s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

On es vacunarà cada persona

La població que viu a residències de persones grans o altres institucions, així com la població que requereix atenció a domicili rebrà l’administració de les vacunes en el centre residencial o al seu domicili, i seran els professionals sanitaris els qui s’hi desplaçaran per posar-les. Per a la resta de població. i com cada any, les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. Per tal de demanar la cita s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació citasalut.gencat.cat o bé directament al CAP.

A més a més, s’habilitarà un punt de vacunació poblacional a Tortosa, concretament al CAP el Temple. La citació per a la vacunació als punts de vacunació poblacionals serà pels mateixos canals, i també disposaran d’uns horaris sense cita que es podran consultar a la web canalsalut.gencat.cat.

Vacunació contra la grip per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos

Aquest any s’inicia la vacunació antigripal a la població infantil sana de 6 mesos a 59 mesos amb una única dosi injectable. Aquest grup d’edat no només és un dels que més pateix la infecció, sinó que també pot presentar complicacions greus a causa d’ella i la vacuna permetrà protegir precoçment les criatures de contraure la malaltia. L’OMS i el Centre Europeu per a la prevenció i el control de les malalties (ECDC) recomanen aquesta vacunació anual a la població infantil i dotze països europeus ja l’han introduït.

Cal recordar que Salut va presentar a finals de juliol l’ampliació del calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya que, entre altres novetats, destacava la vacunació antigripal per als infants de 6 a 59 mesos d’edat i la introducció de la immunització contra la bronquiolitis per als nadons, que ara també s’inicia.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -