14.3 C
Amposta

Comença el pla pilot de formació professional impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre

Amb l'objectiu de professionalitzar el sector, s'ha impulsat el projecte 'Forma't per a treballar'. Prop d’una vintena d’alumnes són els que han començat el curs per obtenir un certificat de professionalitat d’instal·lacions solars fotovoltaiques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Prop d’una vintena d’alumnes són els que han començat el curs per obtenir un certificat de professionalitat d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Els estudis, per primera vegada, estaran gestionats pel Consell Comarcal del Baix Ebre, dins del projecteForma’t per a treballar” amb la idea que la seva cooperació serveixi per professionalitzar-ne el sector.

Aquest curs forma part d’una prova pilot que naix a partir de l’estudi exhaustiu sobre les necessitats de formació al Baix Ebre, realitzat recentment, amb la participació activa d’empreses, centres educatius i administracions locals. Aquesta investigació ha proporcionat una guia clara sobre els reptes que el territori ha d’afrontar en termes de capacitació laboral.

El curs que s’inicia ara és un exemple palpable dels resultats d’aquest treball conjunt entre els diferents agents locals, “el seu objectiu és abordar les demandes de personal qualificat en sectors específics, posant de manifest la importància de la col·laboració entre la comunitat empresarial, els centres educatius i les institucions per garantir una resposta eficaç a les necessitats laborals del territori” ha explicat Antoni Gilabert, President del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El curs de certificació en instal·lacions solars fotovoltaiques s’imparteix a l’Institut de l’Ebre, a Tortosa, i consta de 580 hores de formació, de les quals 120 hores estan dedicades a pràctiques. Aquestes pràctiques es duran a terme en empreses locals, oferint als participants una experiència directa en el camp laboral del Baix Ebre, a més, aquest projecte pilot no s’atura aquí, ja que el mes vinent es preveu el començament del curs de certificació com a peó d’obra a l’Institut de Deltebre, ampliant així les oportunitats de formació i inserció laboral a la comarca.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -