14.3 C
Amposta

Com quedarà el toc de queda a partir de la setmana que vinent?

El conseller d'Interior també es mostra partidari de relaxar, però no acabar amb les restriccions d'aforament a cultura i comerços

El més vist

- Advertisement -
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha situat a la setmana vinent la decisió sobre el manteniment o no del toc de queda nocturn. “Vam decidir que esperaríem a dimecres o dijous per veure l’evolució de la pandèmia i també l’arribada de vacunes”, ha precisat Sàmper als micròfons de Rac1. “A partir d’ara pot passar a ser de set, sis o cinc hores”, ha continuat Sàmper, que ha defensat el toc de queda com un instrument “eficaç i efectiu” per restringir la mobilitat nocturna. En paral·lel, el titular d’Interior també s’ha mostrat partidari de relaxar les restriccions d’aforament a cultura i comerços durant els propers dies. “Tenim la voluntat clara de no fer passes enrere, de fer-ne endavant. Cal ser lents però segurs”, ha comentat Sàmper.
“Els aforaments han de ser el següent paradigma a tractar i s’hauran d’anar incrementant”, ha recalcat el conseller d’Interior, que igualment veu amb bons ulls una ‘delegació competencial’ de l’estat d’alarma a les autonomies. “Per mi seria una solució ràpida, còmode i fàcil. De no fer-la servir mai si pogués ser, però de tenir-la al calaix per si fos necessari”, ha reconegut Sàmper. “Em consta que s’està gestionant amb Madrid aquesta delegació de competències”, ha avançat el conseller d’Interior, que ha admès la incongruència d’aquestes negociacions a última hora per buscar un instrument alternatiu a l’estat d’alarma. “És un error, s’hauria d’haver treballat abans”, ha reflexionat en veu alta Sàmper.

- Advertisement -

El conseller d’Interior també ha alertat que els tribunals possiblement no seran tan benèvols amb l’administració un cop decaigui l’estat d’alarma. “El risc és que ara els jutjats no resoldran igual que en la primera, la segona i la tercera onades. Ara ens diran: ‘Tu tens una eina que es diu vacuna, accelera el procés de vacunació. Però no facis una restricció d’un dret fonamental”, ha avisat Sàmper, que ha destapat diverses converses amb el TSJC per preparar el terreny. “Sé que els serveis jurídics de la Generalitat hi han parlat, sobre el decret que estem preparant. Han estat un parell de reunions”, ha apuntat el conseller d’Interior.

Redacció-
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -