14.3 C
Amposta

Col·lectius de la Terra Alta continuen lluitant contra la massificació eòlica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat 13 d’agost la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora es van reunir amb el nou govern del Consell Comarcal de la Terra Alta i la Denominació d’Origen Terra Alta per valorar com encararia la comarca la problemàtica de la massificació eòlica.

Després d’aquesta reunió, la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora van fer públiques les seues valoracions. Entre elles, demanen al nou govern del Consell Comarcal que es comprometi a defensar la moció contra la massificació eòlica ja aprovada i que faci passes clares en aquest sentit, des de reunir-se amb les empreses promotores per mostrar la disconformitat en cap més instal•lació, exigir responsabilitats als càrrecs del Govern de la Generalitat que en tinguin competència i engegar els procediments legals necessaris per aturar-ho. També exigeixen tenir a l’abast la informació i saber l’estat de la tramitació de tots els projectes de centrals eòliques actuals, ja que durant els últims mesos han rebut la notícia de noves tramitacions que afectarien gairebé tots els pobles de la comarca.

A més, denunciem la passivitat del Consell Comarcal a l’hora de posar-se a treballar per tal que no hi pugui haver cap més central eòlica. Després de totes aquestes peticions exposen que la conselleria d’Empresa i Coneixement, liderada per Maria Àngels Chacón es va comprometre a reubicar les centrals eòliques projectades a la ZDP redactant una nova llei. Des d’aquesta trobada, denuncien que les promotores han seguit l’estratègia que ens va conduir a la massificació eòlica a la comarca, demanant el permís d’obres a diferents Ajuntaments i recuperant projectes que poden arribar a multiplicar el nombre de centrals eòliques a la comarca.

La Plataforma per la Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora diuen que això no és cap joc partidista, ja que apunten que la implantació de noves centrals està sota la responsabilitat de tots els càrrecs electes que pertoqui al seu moment, siguin del partit que sigui. Volen seguir creant xarxa que basteixi una estratègia conjunta entre teixit associatiu, dinamitzadors econòmics i alcaldies de la comarca per tal d’aturar la massificació eòlica i aconseguir que no es construeixi ni es projecti cap més central.

Per finalitzar, apel·len a la mobilització de la comarca per avançar, debatre i construir un model allunyat de les necessitats del capital. Volen posar al centre les problemàtiques reals de la gent i abordar-les amb polítiques que pensin un futur per la gent i el territori.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -