14.3 C
Amposta

Colgats sota 60 centímetres de neu i sense electricitat a Arnes: “És inacceptable”

Dos generadors permetran recuperar el subministrament interromput des de la matinada de dissabte

El més vist

- Advertisement -
Els 500 habitants d’Arnes (Terra Alta) s’han llevat aquest diumenge sense subministrament elèctric. El rellotge de l’església parroquial ha quedat aturat a les quatre de la matinada, l’hora en què hi ha hagut l’avaria. Segons l’alcalde, Joaquim Miralles, l’incident s’ha produït en una antena del municipi. La gran acumulació de neu registrada -fins a 65 centímetres- ha fet que, al migdia, els operaris encara no haguessin pogut localitzar el punt afectat. En declaracions a l’ACN, Miralles s’ha mostrat molt molest perquè amb el Gloria van estar 12 hores sense llum i davant la Filomena havien demanat a la companyia que traslladés generadors a la zona de forma preventiva. “Trobar-nos ara sense llum és inacceptable”, ha afirmat l’alcalde.
A partir de les tres de la tarda està previst que arribin a Arnes dos generadors provinents de València, amb la qual cosa els veïns podran començar a recuperar la normalitat.

- Advertisement -

Un veí d’Arnes, Josep Lluís Asens, ha lamentat que la situació és “un desastre” i que han hagut de recórrer a estufes de butà. Tot i això, ha admès l’excepcionalitat de la nevada. “En 70 i pico d’anys no ho havia vist mai. Ha sigut bestial”, ha subratllat.

Una altra veïna, María José Pallarés, ha anat a buscar llenya a un magatzem que tenen al poble per poder escalfar-se a casa. “Com que no hi ha llum no va res perquè la calefacció i tot va amb llum. Tampoc no tinc cobertura dins de casa i tinc a la meva mare fotuda de fred”, ha explicat.

El gruix acumulat als carrers és superior als 60 centímetres i els operaris municipals s’afanyen a netejar les principals vies. “Tot i que recomanem als veïns que no surtin a casa, s’estan netejant els carrers perquè si han de sortir a comprar puguin fer-ho amb la màxima seguretat”, ha assenyalat el batlle.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -