14.3 C
Amposta

Circuit d’acció davant de les víctimes de tràfic d’essers humans amb finalitats d’explotació sexual de dones i nenes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Ramon, acompanyada de la coordinadora territorial de l’ICD, Carme Valls, ha presentat aquest matí a la Delegació del Govern el Circuit d’acció davant de les víctimes de tràfic d’essers humans amb finalitats d’explotació sexual de dones i nenes per a les Terres de l’Ebre. L’objectiu és donar a conèixer a totes les persones professionals implicades els recursos existents al territori i els protocols i procediments a seguir.

Aquest Circuit ha estat elaborat i consensuat entre les persones membres de la Comissió Tècnica del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista, les entitats especialitzades, i les persones representants de les cossos de seguretat. El tràfic d’éssers humans és una greu violació de drets humans, un delicte i una manifestació de violència masclista tal i com recull la llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

A nivell tècnic, aquest circuit mantindrà una reunió anual amb l’objectiu de compartir la informació sobre l’atenció dels casos i valorar el seu abordatge. L’ICD podrà convocar aquesta taula a instàncies de qualsevol de les institucions o entitats integrants del circuit i també en cas d’urgència, i serà la institució referent per a dotar de formació especialitzada els i les professionals que hi treballen.

Per facilitar les eines i els coneixements necessaris per iniciar el funcionament d’aquest Circuit , el passat mes de febrer l’ICD amb col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, va oferir el curs El Tràfic d’Éssers Humans: Gènere i Drets Humans. La sessió, adreçada al personal tècnic que en algun moment pot detectar aquestes situacions, va aprofundir sobre la complexa realitat del tràfic d’éssers humans i les diferents formes d’explotació en què es manifesta, el coneixement específic sobre els drets de les víctimes, el marc normatiu aplicable i els models d’intervenció i sistemes d’acollida previstos.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -