14.3 C
Amposta

Les universitats denuncien estar en situació d’emergència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Josep Cuní ha entrevistat aquest matí a la SER Catalunya a la rectora de la URV, Maria José Figueras, Margarita Arboix, degana de la UAB, Joan Elias, rector de la UB, Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida, i Quim Salvi, rector de la Universitat de Girona.

Margarita Arboix, degana de la UAB, ha lamentat que “fa 2 anys que estem amb pressupostos prorrogats i ho estem passant molt malament. La situació és inviable i necessitem aportacions immediates. Un país que no aposta per la universitat és un país que mor en evolució, ciència, tecnologia…”. Per la seva banda, Joan Elias, rector de la UB, ha afegit: “Els rectors i rectores som sempre gent molt pacífica, però no descartem cap mena d’acció dins de la normalitat ciutadana”

A més, Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida ha assegurat: “Crec que la universitat ha de ser un servei públic i per això, no hauria de quedar fora del sistema cap persona per motius econòmics, per això demanem que es baixin les taxes”.

Un altre aspecte que han volgut destacar, en aquest el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, és el de la renovació de la plantilla. “L’envelliment de la plantilla dels professors també és un problema. No tenim pressupost per renovar el professorat que es va jubilant. La plantilla s’envelleix a una velocitat i molt elevada i no està entrat gent jove, això fa que baixi la qualitat del servei que oferim”, ha lamentat.

Finalment, Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili, ha conclòs: “El que està en crisi és el sistema català de finançament de les universitats. Nosaltres seguim donant coneixement de qualitat, però les condicions són extremes.”

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -