14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre celebra el dia mundial de la poesia

L’acte central a les Terres de l’Ebre tindrà lloc a les 19 h a l'Espai Mossèn Sol, a la cripta del Temple de la Reparació de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest any, en la dissetena edició del Dia Mundial de la Poesia (DMP), la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU) han decidit honorar el poema “m’he estimat molt la vida” de Vicent Andrés Estellés com a eix central de la celebració. Aquesta celebració esdevé part d’una commemoració oficial, coincidint amb l’Any Vicent Andrés Estellés, decretat pel govern i impulsat pel Departament de Cultura per commemorar el centenari del naixement de l’autor.

Una de les novetats destacades d’aquesta edició és la creació d’un dossier didàctic per a treballar el poema i l’autor a les aules de segon i tercer cicle de primària, ESO i batxillerat, distribuït a tots els centres educatius de Catalunya pel Departament d’Educació.

A Tortosa, el 21 de març a les 19 h, a la Cripta del Temple de la Reparació, l’escriptor Jesús Maria Tibau llegirà el poema d’Estellés escollit enguany, en la seva versió original en català. A continuació, hi haurà una lectura en diversos idiomes del poema d’Estellés per una desena d’alumnes dels cursos de català del Centre de Normalització Lingüística i una lectura de poemes variats per altres entitats col·laboradores com el col·lectiu diLLUMs d’Arts al Forn o l’associació d’amics i amigues de Tortosa per UNESCO.

L’acte acabarà amb l’actuació musical de Tomàs de los Santos, cantautor valencià, que presentarà el seu treball “La Rosa als Llavis“, un conjunt de peces pròpies que musiquen el poemari homònim de l’insigne Joan Salvat-Papasseit, també commemorat enguany.

A les Biblioteques Comarcals de les Terres de l’Ebre es farà un taller-recital a càrrec de Sílvia Panisello, destinat a públic infantil per fer un poema grupal.

  • 18 de març / 18 h. Deltebre – Biblioteca Delta de l’Ebre.
  • 20 de març / 18 h. Amposta – Biblioteca C. Sebastià Juan Arbó.
  • 21 de març / 18 h. Móra d’Ebre – Biblioteca C. Artur Cot i Miró.
  • 22 de març / 18 h. Tortosa – Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -