14.3 C
Amposta

Canvi radical a l’Ebre: rècord de dies on les temperatures han superat els 35 graus

L'Observatori de l'Ebre a principis del segle XX tan sols va registrar tres dies amb temperatures per sobre dels 35 graus, ara s'han multiplicat per set

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El nombre de dies amb temperatures màximes superiors als 35 graus han augmentat a les Terres de l’Ebre d’ençà que es registren dades a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes. Des del 1905 fins al 2022, és a dir, en 117 anys la situació meteorològica ha canviat molt i un dels canvis destacats és aquest.

A principis del segle XX gairebé mai es registraven temperatures superiors als 35 graus a les Terres de l’Ebre, ja que en tot un any tan sols va haver-hi tres dies on es van superar. En canvi, l’any 2019 l’Observatori de l’Ebre va registrar 32 dies amb temperatures superiors als 35 graus, l’any 2020 van ser 22 dies i l’any passat 20 dies. Enguany, fins a mitjans de juliol, ja s’han detectat 16 dies on els termòmetres que han superat els 35 graus. Per tant, si continuem en aquesta tendència, es possible que aquest 2022 puguem arribar als 30 dies o, fins i tot, superar-los. En definitiva, el canvi és radical i és una de les situacions que fan palès la crisi climàtica.

Previsió del temps dels pròxims dies

Ja arriba la recta final d’una setmana molt calorosa a les Terres de l’Ebre i a la resta del país. La part positiva és que no serà molt persistent i ja té data de caducitat. La calorada comença aquest divendres i s’acabarà dimarts, però dissabte les temperatures cauran, un petit respir abans del pic de calor que tornarà entre diumenge i dilluns.

Els 40 graus s’espera que s’assoleixin en punts de l’interior de les Terres de l’Ebre, el pla de Lleida i les comarques del nord de Catalunya. Un ambient sufocant provocat per l’arribada d’un vent de sud reescalfat. A la resta se situaran entre els 36 i els 38 graus. Al Prepirineu i la Catalunya Central, les màximes s’acostaran als 38 graus. Les comarques ebrenques queden, de moment, al marge dels avisos de perill per calor:

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -