14.3 C
Amposta

Campredó dedica el Dia Internacional de la Llengua Materna al valencià

La regidoria de cultura ha organitzat un seguit d'actes durant tot el dissabte 17 de febrer. A més, el divendres 16 de febrer es farà el club de lectura amb 'La Cabana' de Josep Gironés

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest any l’Ajuntament de Campredó dedica el dia internacional de la llengua materna al valencià. Amb motiu de reivindicació per les contínues agressions que està rebent en censures a revistes publicades en aquest idioma, o n’és un exemple també el veto de la celebració oficial de l’any Vicent Andrés Estelés, en motiu del centenari del naixement del gran poeta de Burjassot.

Durant el dissabte 17 de febrer hi haurà un seguit d’actes organitzats per la regidoria de cultura de l’Ajuntament, per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

– A les 10.30, i a la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, taller de còmics de la mà de  Joan Escrivà de la revista Camacuc.

– A les 11.30 Exhibició de pilota valenciana, a la plaça Tomàs Cardona.

– A les 14.00, dinar a base de paella valenciana (sota inscripció prèvia)

La jornada de la Llengua materna ha esdevingut molt important en el calendari cultural de l’Ajuntament de Campredó. Al llarg dels anys s’ha homenatjat la llengua llatina, el català de la Catalunya del nord, el castellà de l’Equador, l’aranès o el plurilingüisme de Suïssa. 

Cartell informatiu del Dia Internacional de la Llengua Materna a Campredó

La regidoria de Cultura també ha organitzat per al divendres 16 de febrer, el club de lectura sota el llibre ‘La Cabana’ de Josep Gironés. Aquesta trobada serà a les 7 de la tarde a la biblioteca Manuel Pérez Bonfill. No es requereix inscripció prèvia.

Dades d’interès

El Dia Internacional de la Llengua Materna fou aprovat el 1999 a la Conferència General de la Unesco en defensa del plurilingüisme. Entre 1951 i 1952 el bengalí va ser l’objectiu central del Moviment per la llengua Bengalí (Bhasha Andolon) a l’actual Bangladesh.  Tot i que el bengalí era parlat per la majoria de la població de Bengala Oriental, l’urdú era legalment l’única llengua nacional del Domini del Pakistan.  El 21 de febrer de 1952 estudiants i activistes van ser tirotejats pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka i tres joves estudiants i altres persones van ser assassinades. Més tard, el 1999, la UNESCO va declarar el 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna, en homenatge als caiguts.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -