14.3 C
Amposta

Campredó commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

Enguany, l'Ajuntament de Campredó va dedicar l'efemèride al valencià, organitzant diverses activitats per commemorar-lo i exaltar-lo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dissabte 17 de febrer, es va celebrar anticipadament el Dia Internacional de la Llengua Materna a Campredó, dedicat enguany al valencià. Aquest esdeveniment s’ha convertit en un dia destacat del calendari cultural anual del municipi. La importància de la llengua materna per a tot ciutadà va ser ressaltada en aquesta celebració.

L’Ajuntament va organitzar diverses activitats destacables per commemorar aquesta ocasió. En primer lloc, a la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, es va realitzar un taller de còmics impartit per Joan Escrivà, editor de la revista Camacuc, la qual recentment ha experimentat censura en alguns ajuntaments. En aquest taller van participar 14 infants de l’escola Port Rodó, que van gaudir d’una sessió didàctica excepcional.

Més tard, l’homenatge va continuar a la plaça Tomàs Cardona, amb la participació de Cèsar i Lluís Ramos, membres del club de pilota de Castelló de la Plana, els quals van oferir una sessió molt concorreguda i entretinguda de pilota valenciana. És rellevant destacar que a Campredó es va jugar al trinquet durant els anys 1920 i 1930, i encara es conserva una propietat d’en Jose Juan Mestre i Maria Cinta Príncep.

Finalment, l’homenatge al País Valencià va culminar amb un àpat de paella al bar tasca ‘Lo Pati’. Va ser una jornada extraordinària, caracteritzada per la germanor amb el País Valencià i el suport a la lluita pel correcte ús lingüístic en qualsevol part dels Països Catalans.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -