14.3 C
Amposta

Caldran més de 1.000 nous habitatges de lloguer social a les Terres de l’Ebre l’any 2042

Tortosa, Amposta, Roquetes, Móra d'Ebre i Móra la Nova són els municipis en àrees de demanda forta i acreditada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Drets Socials calcula que les Terres de l’Ebre hauran de crear uns 1.075 habitatges per a lloguer social i assolir el 8% del parc d’habitatges total en l’horitzó de 2042. Al territori hi ha actualment cinc municipis que formen part de les àrees de demanda forta i acreditada, on hi viu el 40% de la població. Són Tortosa, Amposta, Roquetes, Móra d’Ebre i Móra la Nova. Segons el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge caldrà que assoleixin aquest mínim d’habitatge de lloguer social respecte el total del parc principal el 30 de juny de 2042. Actualment, les Terres de l’Ebre disposen d’un 17% d’habitatge destinats a polítiques socials en municipis amb demanda forta, un percentatge que en 20 anys es preveu del 14,5%.

Al marge dels cinc municipis esmentats, Alcanar i l’Ametlla de Mar formen part de les àrees preferents, on hi viu el 9% de la població, i han d’assolir que el parc de lloguer social sigui del 2,8%.

Dotze municipis -Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Ulldecona, la Sènia, l’Aldea, Santa Bàrbara, Sant Jaume d’Enveja, Flix, Camarles, l’Ampolla, Gandesa i el Perelló- formen part d’àrees no preferents, on hi viu el 8% de la població i han d’assolir que el parc de lloguer social sigui del 2,4%.

La resta de municipis, 33, formen part de les àrees rurals on hi viu el 15% del total de la població de l’àmbit de les Terres de l’Ebre. Aquests municipis han de complir amb l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins a assolir com a mínim l’1% del total del parc d’habitatges principals del municipi i seran objecte d’un dels plans específics previst pel Pla Territorial Sectorial d’Habitatge a desenvolupar, el pla específic de les àrees rurals.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -