14.3 C
Amposta

CaixaBank llança la “Convocatòria de Medi Ambient 2021” per donar suport a projectes de millora del patrimoni natural a Tarragona  

Els projectes seleccionats seran recolzats amb un import de 10.000 o 20.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

CaixaBank ha llançat aquest dimecres la ‘Convocatòria de Medi Ambient 2021’ amb l’objectiu de donar suport a projectes d’entitats locals que treballen al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per millorar el patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

L’entitat ha posat en marxa una convocatòria mediambiental a nivell nacional que se suma a les convocatòries que ha llançat amb les fundacions amb les quals col·labora a alguns territoris. Aquesta convocatòria nacional beneficiarà a associacions d’Aragó, Astúries, Cantàbria, Ceuta, Extremadura, Galícia, Melilla, Navarra, País Basc, Catalunya (amb l’excepció de la comarca del Maresme), així com Huelva, Sevilla, Còrdova i Cadis, a Andalusia i a totes les províncies de Castella i Lleó, excepte Àvila i Segòvia.

Les convocatòries mediambientals de CaixaBank estan obertes fins al pròxim 30 de setembre i a elles podran presentar-se entitats privades, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima de tres anys, l’activitat de les quals estigui relacionada amb la protecció de la naturalesa i el medi ambient o el desenvolupament rural.

La convocatòria compta amb una dotació de 220.000 euros i els projectes seleccionats seran recolzats amb un import de 10.000 o 20.000 euros. Les sol·licituds podran realitzar-se de manera online en la web de CaixaBank i està previst que les entitats seleccionades es coneguin al mes de desembre.

“El llançament de les convocatòries de medi ambient reforça el compromís que tenim a CaixaBank des de fa anys en la lluita contra l’emergència climàtica i en la millora del medi ambient a tots els racons d’Espanya”, ha apuntat el director d’Acció Social de CaixaBank, Raúl Marqueta.

“Ara, fem un pas més en la nostra sòlida estratègia mediambiental i, en col·laboració amb entitats i associacions locals, que són les que millor coneixen els diferents reptes als que ens enfrontem, volem construir una societat més sostenible”, ha subratllat.

El director d’Acció Social de CaixaBank ha assegurat que és “una necessitat cuidar el planeta i atendre les necessitats més urgents a nivell mediambiental”. “El repte mediambiental està cada dia més present en la nostra societat i també tenim la certesa que els bancs juguem un paper clau en el finançament de projectes de clients amb finalitats mediambientals positius”, ha apuntat.

Els projectes presentats hauran d’emmarcar-se en alguna de les següents tipologies:

  • Biodiversitat. Projectes que fomentin la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d’aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen. En particular es valoraran els projectes que fomentin la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill.
  • Economia circular. Projectes que ajudin a reduir i reciclar residus, amb esment especial als plàstics.
  • Innovació ambiental. Projectes que proposin innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resulten útils per reduir o evitar el mal ambiental).
  • Repte demogràfic vinculat a l’impacte ambiental. Projectes que impliquin lluita contra la despoblació i que, alhora, tinguin un component de protecció o d’impacte ambiental positiu.

CaixaBank ha llançat, a més, convocatòries mediambientals amb la Fundación Bancaja a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, amb Fundació Caixa Castelló a Castelló, amb Fundación Ávila, amb Fundación Caja Segovia, amb Fundación Caja Rioja, amb Fundación La Caja de Canarias, amb Fundació Iluro a la comarca del Maresme a Catalunya, amb Fundación Cajamurcia, amb Fundació Sa Nostra a Balears i amb CajaGranada Fundación a Granada, Jaén, Màlaga i Almeria. El banc va llançar també l’abril passat una altra convocatòria mediambiental amb Fundación Montemadrid, amb la qual col·labora a la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa.

El compromís social de CaixaBank és també un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L’entitat gestiona la seva activitat diària en el marc d’aquest compromís, respectant l’entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini. 

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

 CaixaBank és una entitat amb vocació social. Gràcies a la capil·laritat territorial de la seva xarxa d’oficines, detecta necessitats locals i ajuda a la Fundació “la Caixa” en la distribució d’ajudes que, el 2020, van arribar a més de 6.900 entitats socials per posar en marxa 8.500 projectes. Enguany, l’entitat ha incorporat a les seves línies d’actuació el llançament de convocatòries socials i mediambientals en col·laboració amb fundacions amb profund arrelament en deu comunitats autònomes, així com convocatòries mediambientals a la resta del territori nacional.

A més, CaixaBank, en col·laboració amb Fundació “la Caixa”, desenvolupa iniciatives solidàries com ‘Cap Llar sense Aliments’. Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat des de fa 15 anys i, el 2020, un total de 4.600 persones compromeses van participar en el seu ‘Programa de Voluntariat Corporatiu’, que va beneficiar a 133.000 persones vulnerables.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera a través de productes i serveis per a col·lectius vulnerables i entitats socials i amb la seva presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l’única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank.

L’entitat destaca per la seva actuació responsable i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index situa a CaixaBank entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -