14.3 C
Amposta

Bot pateix una plaga de mosques que dificulta la vida a la població i perjudica el turisme

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Bot, a la Terra Alta, fa quinze dies que està sofrint un augment incontrolat de mosques. Aquesta plaga està provocant un greu problema de salubritat pública, molèsties a la població en la seua quotidianitat i perjudica el turisme local, sobretot a la restauració i l’hostaleria.

Lluís Andrés Agut i Solé, alcalde de Bot, ha parlat amb la redacció d’Imagina Ràdio confirmant aquesta problemàtica i informant que hi estan a sobre per poder solucionar-la tan aviat com es pugui. En uns dies esperen que els Agents Rurals puguin detectar d’on provenen exactament aquestes mosques, tot i que, segons Agut, “creiem que la causa prové d’una empresa que està llençant purins en terrenys del terme municipal”. Malgrat això, el consistori s’ha posat en contacte amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) perquè els seus tècnics puguin estudiar-ho.

L’alcalde ha explicat que estan realitzant tractaments dins de la localitat per l’augment sobtat de mosques. “No en teníem ni una i ara fa quinze dies que és horrible”, ha dit Agut, que ha afegit que “m’han dit sempre que les mosques crien als femers. Ara no tenim mosca negra, però tenim mosca comuna que és molt desagradable”. Si és per culpa dels purins, esperen que tapant-los se solucioni el problema aviat.

Aquesta plaga està perjudicant la vida quotidiana dels botencs i botenques i també el sector turístic. Des de la Braseria Laia han declarat a Imagina Ràdio que la situació és “insuportable”, no només al seu establiment, sinó a tots els bars i restaurants i també en els tasts de vins, a les piscines i a les cases. Segons David, el propietari, “la gent es queda menys dies i no aguanta massa estona als llocs per culpa d’això. Ens posen males valoracions per la gran presència de mosques”. Estan ruixant els establiments d’insecticida quan poden, però la situació s’està tornant “insostenible” i tampoc es pot dormir bé.

Des de l’Ajuntament de Bot esperen que les institucions superiors i competents, com el Departament d’Acció Climàtica o el COPATE, puguin detectar l’origen d’aquesta plaga i solucionar-la de forma definitiva.

Un altre municipi de les Terres de l’Ebre, en aquest cas, Campredó, també va denunciar a finals de maig un augment incontrolat de mosques, tot i que en aquest cas les causes van ser diverses.

Notícia relacionada

Campredó denuncia un augment incontrolat de mosques i demana solucions

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -