14.3 C
Amposta

Bargalló s’obre a modificar el pla del juny i ofereix als sindicats treballar el pla del setembre

Educació podria reduir la ràtio d'alumnes de 3 a 6 anys després del "neguit majoritari" per permetre fins a 13 infants

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que el pla de reobertura dels centres educatius a mesura que s’entra en fase 2 és “modificable en alguna cosa”. A més, ha ofert a sindicats i comunitat educativa en general “treballar conjuntament” el del setembre. En declaracions a TV3, Bargalló ha explicat que una de les coses que es podria canviar de cara al juny és reduir la ràtio d’alumnes permesos de 3 a 6 anys, que és de 13 per aula, ja que han rebut un “neguit molt majoritari que segurament és raonat”. Sobre les crítiques rebudes, ha indicat que no és pot arribar acords amb tots els agents però ha expressat la seva voluntat d’assolir “el màxim consens amb la màxima gent possible”.

Sobre les crítiques dels sindicats de professors, ha assegurat que el que se’ls demana de cara al juny “no és que ho facin tot a la vegada” sinó “de forma gradual” i amb l’ajuda de la inspecció i els serveis territorials. “És fàcil? No, però estem en moments difícils”, ha manifestat.

Bargalló ha rebutjat que s’hagi anat tard en la presentació del pla i ha reiterat que van rebre les indicacions sanitàries per part del govern espanyol el passat dijous al vespre. A més, ha indicat que en la comunitat educativa hi ha “opinions molt divergents” i mentre us consideren que al juny haurien de fer més, altres els hi diuen que menys. “Hem de vetllar no per un sector de la comunitat educativa sinó per tota”, ha reblat. Així, ha estès l’oferta de treballar conjuntament el pla del setembre als grups parlamentaris, amb qui mantindrà una reunió aquest divendres.

Ha afirmat que els centres són diferents i que Educació el que ha de fer és “marcar els límits del què es pot fer i el què no es pot fer” i han de ser els centres els que hauran de veure “què poden fer”. Bargalló ha indicat que, si les acaben de tancar aquest dijous, els centres acabaran de rebre les instruccions avui mateix.

Sobre les mesures de protecció per a professors i alumnes i en concret sobre les mascaretes, ha insistit que Educació seguirà “estrictament” els criteris que marquin les autoritats sanitàries.

D’altra banda, ha afirmat que Educació liderarà la recerca d’espais per poder ampliar els grups i complir les noves ràtios i mesures de seguretat i ha fet una crida a tota la societat a contribuir en la cerca d’aquests espais, com es va fer en l’àmbit sanitari. En aquest sentit, ha reconegut que “evidentment s’haurà d’acabar tenint en alguns casos més personal” però ha reiterat que encara no es pot conèixer el volum.

Ha afegit que existeix la borsa d’interins substituts, tot i que ha reconegut que hi ha especialitats on manquen docents. Ha apuntat però que potser es troben amb la situació que hi ha professionals que després de la crisi del coronavirus està a l’atur i tenen la formació i volen exercir de docents. D’altra banda, ha exigit a l’Estat i a Europa que posin els recursos necessaris davant l’emergència educativa.

Reconeix errades però defensa que el sistema ha respost

El conseller d’Educació ha afirmat que segurament com a Departament també “han fallat” en alguns aspectes, entre els que ha mencionat “no preveure que passaria el que ha passat i pensar que quan es va tancar per 14 dies era per 14 dies”. Tot i això, ha defensat que el sistema com a tal “ha respost”, com també ho ha fet el professorat tret d’algun cas “anecdòtic”.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -